Lionel Messi a anunţat că următoarea Cupă Mondială, care se va desfăşura între 20 noiembrie şi 18 decembrie 2022 în Qatar, va fi "cu siguranţă" ultima din cariera sa.

"Este ultima mea Cupă Mondială. Da, cu siguranţă. Mă simt bine fizic, am reuşit să fac o pregătire foarte bună în presezon, ceea ce nu am putut face în anul precedent", la sosirea sa la echipa franceză Paris Saint-Germain, a declarat căpitanul naţionalei Albiceleste într-un interviu acordat postului de televiziune ESPN.

În vârstă de 35 de ani, Messi este golgheterul istoric al selecţionatei ţării sale, cu 90 de goluri. El va disputa a cincea sa Cupă Mondială în Qatar, după cele din Germania (2006), Africa de Sud (2020), Brazilia (2014) şi Rusia (2018).

În acest interviu, pe care l-a acordat la Paris, fostul jucător al formaţiei FC Barcelona a recunoscut din nou că s-a confruntat cu "anxietate, nervozitate, pe măsură ce se apropie Cupa Mondială", la toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să participe. În ceea ce priveşte echipa Argentinei, antrenată de Lionel Scaloni, Messi crede că aceasta traversează "un moment bun" în prezent.

Argentina este, în opinia sa, una dintre candidatele la titlul mondial.