Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate s-a declarat dezamăgit de exprimarea jucătorilor săi. Acesta afirmă că echipei sale i-a lipsit claritatea în meci şi nu şi-au creat suficiente faze de poartă.

"Personal, sunt mulţumit de tactica pe care am făcut-o în faţa unui adversar dificil. Veneam după o performanţă deosebită (6-2 cu Iran) şi a trebuit să avem o altă abordare, a fost un pic mai greu. Cred totuşi că am controlat bine jocul şi cei doi fundaşi centrali de pe teren au blocat bine acţiunile americanilor. Ne-a lipsit însă claritatea în ultima treime a partidei şi nu am avut suficiente faze de poartă, nu ne-am creat ocazii. Dar ne-am apărat foarte bine şi apreciez rolul defensivei noastre. Jucătorii au fost destul de nemulţumiţi la final, dar le-am spus că asta îi va aştepta până la sfârşitul turneului, vom avea confruntări tot mai grele", a spus Southgate.

La rândul său, căpitanul Harry Kane, a recunoscut că SUA au fost un adversar mult mai dificil decât se aşteptau englezii.

"Am avut în faţă un adversar dur, care a pus multă presiune pe noi. Am avut şi noi 2-3 ocazii bune la poarta lor dar din păcate nu le-am concretizat. Acum trebuie să privim înainte, remiza nu e un rezultat rău, avem mari şanse să mergem în optimi, deci suntem încrezători. După 6-2 cu Iranul, probabil că fanii noştri se aşteptau să zdrobim orice adversar, dar nu este cazul, trebuie să mergem înainte", a spus Kane.

Selecţionatele Angliei şi Statelor Unite au terminat la egalitate, 0-0.