Două echipe fără victorie în prima etapă a grupelor au intrat determinate să obţină totul din acesastă a doua apariţie la mondialul din Qatar. În fotbal mai greu toată lumea pleacă fericită de la stadion, aşa a fost şi acum.

Prima repriză a stat sub semnul norocului şi al ghinionului. Australia a avut noroc, şi la propria poartă şi la cea adversă, nu acelaşi lucru pot spune tunisienii, care au avut mai multe ocazii şi au presat mai mult, deşi posesia a fost a australienilor. Golul lui Duke (foto), o execuţie foarte frumoasă, a ridicat moralul "cangurilor" care şi-au rescris pe loc strategia de joc. Din minutul 23 aveau ce apăra şi au făcut-o destul de bine până la pauză.

În partea a doua a existat o singură direcţie a jocului, spre poarta lui Ryan. Australienii s-au apărat organizat, micile scăpări (în final a existat o fază amuzantă cu fundaşul central Rowles care a ratat preluarea, mingea i-a sărit în faţă şi surprins el s-a prăbuşit pe gazon) fiind compensate de intervenţiile portarului sau de inexactităţile atacanţilor tunisieni.

Şcoala de fotbal britanică, prin care trec majoritatea australienilor, s-a impus în faţa celei franceze, mulţi tunisieni evoluează în primele trei divizii din Hexagon. Situaţia în grupă s-a complicat destul de mult, Australia având o poziţie destul de bună în acest moment.