Bătăi de stradă au avut loc pe străzile din Bruxelles, după ce echipa naţională a Belgiei a pierdut cu scorul de 0-2 meciul disputat în compania Marocului.

"Câteva zeci de persoane", conform comunicatului emis de poliţia din capitala Belgiei, "au distrus mobilierul stradal şi au intrat în confruntări cu forţele de ordine. Chiar înaintea încheierii meciului, zeci de oameni, dintre care mulţi aveau capetele acoperite cu glugi, au ajuns în centrul oraşului şi s-au confruntat cu poliţia, lucru care a compromis siguranţa publică", scrie în comunicatul poliţiei.

Forţele de ordine au raportat că manifestanţii, mulţi dintre ei înarmaţi cu bastoane, au răsturnat o maşină şi au incendiat-o, au folosit echipamente pirotehnice şi au distrus un semafor. "Un jurnalist a fost rănit la faţă de de articificii", mai anunţă comunicatul citat, iar poliţiştii au decis să intervină cu un tun cu apă şi cu gaze lacrimogene.

Mai mult de o sută de poliţişti au fost mobilizaţi pentru intervenţie. Locuitorilor li s-a cerut să evite anumite zone din centrul oraşului. Străzile au fost blocate, iar staţiile de metrou închise, pentru a se evita aglomerarea acestor zone.