16 iunie 2014
 
Până să geamă boii, scârțâie carul. Așa sună un proverb autohton de care mi-au amintit comentatorii TVR. Să nu fiu prost înțeles: proverbul e proverb, fotbaliștii sunt fotbaliști, or fi și boi, dar nu facem recensământul animalelor, în schimb carul TVR, plin cu comentatori, scârțâie de ne dor urechile.
 
Născuți obosiți, după primele 3 zile câțiva dintre comentatori au început să cedeze și au dat drumul la robinetul cu gafe, au apărut goluri care în statistici nu vor apărea niciodată, sunt recomandate meciuri, care conform spuselor s-au și terminat, iar unele țări, cum ar fi... 

 
16 iunie 2014
 
Poliția braziliană are front larg de lucru. Pe lângă problemele cu hoții, o altă mare grijă o reprezintă manifestanții. Nu sunt foarte mulți, dar sunt foarte vocali și deciși în acțiuni. Înainte de meciul Argentina - Bosnia, 200 de oameni, au încercat să ajungă la stadionul Maracana pentru a opri partida. Manifestanții, care scandau împotriva FIFA, dar și a actualei conduceri a statului, au fost deviați de polițiști pe o stradă secundară, unde au identificat un nou dușman: două agenții bancare, pe care le-au distrus.
 
Și la Porto Alegre, manifestanți au protestat la adresa...