09 iulie 2014
 
Peste 20 de autobuze au fost incendiate, iar un magazin cu produse electrocasnice a fost jefuit ieri seară în nordul orașului Sao Paolo, după înfrângerea Braziliei cu 7-1 de către Germania în prima semifinală a Campionatului Mondial de fotbal, transmite AFP.
 
Douăzeci de autobuze au fost incendiate în zona de sud a orașului Sao Paolo, într-un garaj în care se aflau autovehicule în afara programului de lucru, iar alte trei autobuze au fost arse în diverse cartiere ale megalopolisului.
 
Totuși, per ansamblu, Brazilia a rămas în general calmă în cursul serii.
 
Poliția nu a confirmat dacă aceste incendii sunt direct legate de înfrângerea echipei naționale de fotbal și nu a dorit să confirme câte autobuze au fost incendiate. În Brazilia, incendierea autobuzelor este o formă curentă de protest a celor săraci.
 
Poliția Militară din Sao Paolo s-a mulțumit să anunțe că un incendiu a avut loc în zona de sud a orașului, un purtător de cuvânt declarând: "Până în prezent, nu dispunem de mai multe informații despre incendiu. Va fi deschisă o anchetă". Oficialul a mai transmis că un magazin de produse electrocasnice a fost devastat în zona de est, defavorizată, a orașului Sao Paolo. 
 
  V.B.