05 iulie 2014
 
Franța s-a predat, din nou, în fața Germaniei! A câta oară? Specialiștii în fotbal, istoricii și contabilii se vor aduna și după o muncă asiduă ne vor prezenta un răspuns conținând un număr format din cel puțin două cifre. Fancezii ne tot întreabă când vom renunța ca la întâlnirea cu ei să întindem mâna cu palma orientată către cer. La o așa întrebare răspundem și noi cu alta, când vor renunța să ridice ambele mâini către stele atunci când în fața lor apare un german? Dincolo de amabilitățile între latini, calificarea Germaniei este o certitudine dureroasă pentru cei care nu se dau în vânnt după fotbalul bazat pe forță.
 
Ca orice microbist de bună credință m-am prezentat la pomul lăudat al acestui meci cu un sac mare, și m-am ales cu câteva corcodușe acrișoare și un măr mare pe care scria în limba germană calificare. Europa a făcut prima propunere pentru semifinale, nu este nicio surpriză, Germania fiind o abonată a fazelor superioare ale turneelor finale.
 
Brazilia a confirmat așteptările propriilor suporteri, trecând de o echipă a Columbiei mai emoționată și mai nervoasă decât ar fi fost cazul pentru un meci la asemenea nivel. Brazilia s-a ales cu o semifinală iar Columbia cu un James Rodriguez candidat serios la titlul de golgheter. 
 
  D.N.