09 iulie 2014
 
OF, asta exclamă Olanda și Argentina, frustrate că au fost condamnate să evolueze între ele în semifinală și nu au avut șansa să se joace, la propriu, cu echipa de păcălici condusă de încremenitul în proiect Louis Felipe Scolari. Brazilia a primit exact ceea ce merita, după ce a făcut un turneu final modest, ajungând în genunchi până în penultima fază a turneului. Când încerci să păcălești fotbalul, răzbunarea este cruntă, mai ales când ai o istorie fotbalistică așa cum are Brazilia.
 
CE DOR îi apucă pe brazilieni, și nu numai, de Pele, Garrincha, Tostao, Vava, Zico, Falcao, Socrates, Romario, Bebeto, Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, fotbaliști adevărați care jucau fotbal cu un ochi la minge și celălalt la tribune, pentru a înregistra fiecare clipă de bucurie. Cu Fred, Fernandinho și alți iluștri viitori necunoscuți, care au un ochi la contul din bancă și altul la ceas orice bucurie dispare.
 
CE CHIN a fost pentru o țară întreagă acest meci cu Germania care nu știe nici ce e gluma și nici ce e mila. Totuși, avem pretenții de la brazilieni pentru că sunt fini cunoscători ai fenomenului, așa încât probabil înainte de dezastrul cu Germania erau conștienți că au în față cea mai slabă echipă din istoria lor, iar câștigarea titlului mondial ar fi fost o mare minciună.
 
CE JALE să vezi cum după ce ai cheltuit miliarde de dolari pentru organizarea unui turneu, cu stadioane care au mâncat fonduri precum un Pantagruel aflat în plină criză bulimică, să vină niște nemți scorțoși și să te batjocorească în ultimul hal. Absența lui Neymar poate fi trecută la capitolul scuze, dar scuze palide, în care nici măcar acela care le lansează nu mai crede.
 
Brazilia - Germania 1-7! 
 
  Dan Nicolaie