04 iulie 2018
 
Anglia a învins Columbia, după loviturile de departajare, și merge în sferturi pentru întâlnirea cu incomoda echipă a Suediei.
 
Meciul a fost unul în care nervii au dat în clocot. Columbienii agitați de la, probabil, consumul excesiv de cafea au lovit, au protestat, au împins, au mușcat din gazon, doar cu mingea au avut mai puțină treabă în primele 70 de minute. Este deja știut că o cafea fierbinte te trezește mai bine dacă o verși pe tine decât dacă o bei, dar columbienii au ales varianta clasică. Concentrați doar pe proteste, sud-americanii au uitat să mai și joace fotbal, portarul englez Pickford fiind foarte puțin vizibil la TV până spre finalul celor 90 de minute regulamentare. A recuperat însă la penaltyuri.
 
Harry Kane (foto) a punctat din nou, de această dată dintr-un penalty scos tot de el, plus cel de la departajare, și devine cel mai eficient atacant englez la un Campionat Mondial. Cu această ocazie i-a mai crescut cota cu câteva milioane de euro. Modul în care Anglia a fost egalată în prelungiri ar trebui să dea de gândit fanilor mult prea entuziasmați după calificare.
 
Teoretic Anglia are culoar, practic... rămâne de văzut. 
 
  D.N.