07 iulie 2018
 
Anglia a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial. E o veste bună, asta spune oricine iubeste fotbalul și vede un meci în care joacă echipa Suediei. Au un stil de te face instantaneu să le iubești adversarii.
 
Suedezii sunt o nație de sportivi: schi, patinaj, hochei. Chiar și la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au făcut sport. Au alergat, un soi de atletism în care adversarii foloseau și o minge. Să fim înțeleși, ce joacă Suedia nu se numește fotbal. Sub nicio formă. Dacă vreți ca un copil să fugă de acest sport puteți să îi puneți câteva meciuri ale acestei echipe. Evident meciuri fără Ibrahimovich, el a fost o rază de lumină pe un cer veșnic mohorât.
 
Anglia a ajuns în semifinale. Să fie clar, nu au rupt gura târgului, dar au încercat ceva cu chestia aceea rotundă care trebuie să ajungă într-o plasă din material textil. Evident că primul gol s-a marcat cu capul, în urma unei centrărări, nici nu se putea altfel. Golul doi a venit tot dintr-o centrare și o lovitură cu capul. De altfel și prima ocazie suedeză a avut loc după o centrare și o lovitură cu capul. Asta știu oamenii, asta fac.
 
Trebuie remarcat faptul că, după lungi căutări, Anglia are portar, Pickford e numele lui.
 
Să le fie de bine. 
 
  D.N.