27 iunie 2018
 
Coreea de Sud-Germania 2 - 0, notați data în toate calendarele fotbalului. O nebunie totală desfășurată în paralel, Mexicul, echipa care uimise în primele două meciuri din grupă a fost zdrobită de Suedia, iar Germania nu a fost capabilă să profite.
 
Rămâne cum s-a stabilit în toate cărțile de istorie, nemții nu câștigă în Rusia. Pe niciun plan. Campioana Mondială este eliminată într-un mod care nu lasă loc de comentarii, penibili în două meciuri, norocoși în altul, dar una peste alta, măsurând și scăzând, așa cum le place lor, a ieșit o mare gaură în buget. Selecționerul Joachim Low se poate scărpina liniștit de acum în colo, în nas, în... și oriunde vrea el, mai puțin pe marginea unui teren de fotbal. A dat faliment. Niște cremwurști cu mult muștar, asta a fost lotul Germaniei la turneul final. O bucurie pentru toți amârâții lumii fotbalistice, au avut de cine râde.
 
În genunchi, mexicanii au avut cea mai norocoasă zi ghinionistă din existența lor și merg mai departe cu călăul Suedia. Au tras biletul norocos cu mâna altora, e mare lucru. Germania a tras heblul. Noapte bună. 
 
  D.N.