COFACE: Europa, cel mai mare câştigător al relansării economice mondiale

G.F.
Internaţional / 2 noiembrie 2017

Ratingurile de ţară (Sursa foto: Coface)

Ratingurile de ţară (Sursa foto: Coface)

Perspectivele economice nu se îmbunătăţesc pentru SUA şi pentru Marea Britanie

Ţările europene sunt principalele beneficiare ale relansării economice mondiale, ca urmare a unor performanţe dinamice şi a scăderii riscurilor politice, informează Coface prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, tendinţele pozitive au determinat Coface să îmbunătăţească ratingurile de ţară pentru Ungaria, Finlanda, Cipru şi Belarus.

Coface subliniază: "Ungaria (acum A3) demonstrează o activitate economică dinamică, susţinută de consumul gospodăriilor şi de investiţii reînnoite graţie condiţiilor de creditare flexibile şi ajutorului UE. Finlanda (acum A2) are perspective încurajatoare în ceea ce priveşte insolvenţele corporative (în scădere cu 6% în 2016 şi cu 19% în prima jumătate a lui 2017) şi creşterea (1,3% în 2017, cu 1,7% preconizat pentru 2018), într-un context extern mai favorabil. Cipru (acum A4) înregistrează o creştere dinamică, îmbunătăţindu-şi sistemele de control ale sectoarelor bancar şi finanţe publice. Belarus (acum C) beneficiază de revigorarea activităţii în Rusia şi Europa, care favorizează atât exporturile, cât şi consumul gospodăriilor".

Cu toate acestea, organizaţia atrage atenţia că perspectiva nu se îmbunătăţeşte pentru majoritatea ţărilor vorbitoare de engleză, aşa cum ilustrează ratele dobânzilor economiilor şi dinamica salariilor mediocre în SUA şi Marea Britanie. Acest lucru este agravat de lipsa de vizibilitate faţă de politicile lui Donald Trump şi de rezultatul negocierilor în privinţa Brexit-ului.

În privinţa ramurilor economice favorizate, industria este cel mai mare câştigător datorită caracterului său pro-ciclic. În urma îmbunătăţirilor semnificative observate în industriile metalurgice şi auto în mai multe din regiunile lumii în prima jumătate a lui 2017, alte sectoare îi urmează exemplul, şi anume: Industria farmaceutică care se dovedeşte a fi sectorul cu cel mai scăzut risc din lume, sectorul transporturilor din America de Nord care beneficiază de investiţii publice, sectorul IT&C şi industria agroalimentară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0645
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3179
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4146
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8692
Gram de aur (XAU)Gram de aur459.5007

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb