COINCIDENŢĂ - MIŞCĂRI LA REGIA DE RECLAMĂ, CONCOMITENT CU CELE DIN CONDUCEREA PETROMCristina Pazara revine în afacerea "Ead.Ro Interactive"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cristina Pazara, soţia lui Dan Pazara, directorul de comunicare corporate al OMV Petrom, a revenit, oficial, în acţionariatul regiei de vânzări "Ead.Ro Interactive" (pe care a înfiinţat-o împreună cu o rudă a lui Orlando Nicoară, managerul proiectelor Profit.ro şi News.ro), aproape în acelaşi timp cu schimbările din conducerea OMV Petrom.

Compania a anunţat, pe 9 ianuarie, înlocuirea Marianei Gheorghe din funcţia de CEO, iar surse din piaţă au vorbit despre faptul că şi Dan Pazara va părăsi funcţia din cadrul Petrom. Sursele noastre au afirmat că acesta s-ar fi aflat în atenţia Comisiei de Disciplină din cadrul grupului şi că i s-ar fi reproşat distribuirea haotică a bugetelor de publicitate de zeci de milioane de euro.

Cristina Pazara controlează, acum, 20% din "Ead.Ro Interactive", regia care vinde publicitatea de la Profit.ro şi News.ro, în urma unor decizii AGA din decembrie, publicate luna trecută în Monitorul Oficial.

Astfel, pe 6 decembrie, Cristina Raduly, asociatul unic al "Ead.Ro Interactive", regia care vinde publicitatea pentru site-urile News.ro şi Profit.ro, a decis o majorare de capital, în urma căreia a rămas cu o deţinere de 3% din companie, fiind cooptaţi asociaţi Vasile Iuga, cu 40%, Gheorghe Adrian Tomşa, cu 24%, Cristina Pazara, cu 17%, Tudor Mihai Brebenaru, cu 16%. Tot atunci, Cristina Raduly a decis completarea obiectului de activitate al societăţii cu diverse domenii - de la agricultură până la comerţ.

Pe 7 decembrie, mai are loc o mişcare prin care Cristina Raduly iese de tot din afacerea "Ead.Ro Interactive", cedându-i cei 3% Cristinei Pazara, care ajunge la un pachet de 20%.

Ziarul "BURSA" a făcut, în septembrie 2016, legătura dintre firma "Ead.Ro Interactive", deţinută de Raduly Ramona-Cristina şi familia lui Dan Pazara, director de comunicare al OMV Petrom. În fapt, "Ead.Ro Interactive" a fost înfiinţată de Cristina Pazara şi de Raluca Nicoară, care, potrivit unor surse din piaţa media, este rudă cu Orlando Nicoară, managerul proiectelor Profit.ro şi News.ro. Pe 8 octombrie 2015, Cristina Pazara şi Raluca Nicoară au decis să se retragă, făcând rocada cu Raduly Ramona-Cristina.

La data respectivă, Dan Pazara ne-a transmis că nici el, nici soţia sa nu sunt acţionari la Profit.ro sau la News.ro şi că nu există niciun conflict de interese.

Din funcţia sa, Dan Pazara gestiona bugetele de publicitate ale Petrom. Soţia sa a înfiinţat o regie de vânzări, despre care pe Internet se acreditează ideea că este "a lui Orlando Nicoară". În perioada 8 octombrie 2015 şi 6 decembrie 2017, Cristina Pazara nu a mai făcut parte dintre asociaţii regiei de vânzări, aceasta fiind deţinută de Cristina Raduly. Aceasta din urmă era asociată cu Cristina Pazara în firma "Digital Bus".

"Această rocadă a avut loc la circa o lună de la lansarea Profit.ro, ceea ce sugerează că, eventual, retragerea a urmărit să evite oficial un posibil conflict de interese: în cazul contractării reclamelor Petrom pe platforma Profit.ro, această tranzacţie ar fi avut drept protagonişti pe cei doi soţi - Dan Pazara, care în calitate de director de comunicare la OMV Petrom eventual are un cuvânt de spus în departamentul de marketing al Petrom şi agenţia «Ead.Ro Interactive», unde soţia sa a fost acţionar", a notat ziarul BURSA în septembrie 2016.

Tot atunci "BURSA" a semnalat că, deşi fuseseră lansate relativ recent, "Profit.ro Publishing" şi "N.ro Agenţia de Ştiri" SRL, care administrează agenţia News.ro, aveau deja datorii la stat.

În prezent, "Profit.ro Publishing" acumulează restanţe la plata taxelor - la bugetul de stat (683.624 lei), al asigurărilor sociale (de 641.950 lei), al asigurărilor de sănătate (272.490 lei) şi al asigurărilor de şomaj (30.028 de lei), conform datelor de la finalul primelor nouă luni din 2017.

La aceeaşi dată, "N.ro Agenţia de Ştiri" SRL avea restanţe la bugetul de stat ( 818.840 lei), al asigurărilor sociale (de 877.305 lei), al asigurărilor de sănătate ( 372.425 lei) şi al asigurărilor de şomaj (40.750 de lei).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS