Deutsche Börse, la un acord amiabil de 12,5 milioane de dolari cu Procuratura din Berlin

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 septembrie 2017

Conducerea Deutsche Börse, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, a acceptat, săptămâna aceasta, un acord amiabil cu procurorii germani, care să pună capăt anchetei de insider trading ce îl priveşte pe directorul executiv al pieţei acţiunilor din Germania, Carsten Kengeter, anunţă Reuters.

În baza acordului, Deutsche Börse va plăti amenzi ce totalizează 12,5 milioane de dolari.

Amintim că, în februarie, Procuratura din Berlin a anunţat că îl investighează pe Kengeter, dorind să afle cât de avansate au fost discuţiile referitoare la planul de fuziune dintre Deutsche Börse şi London Stock Exchange (LSE) în momentul în care oficialul pieţei germane a cumpărat acţiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania pe care o conduce. Kengeter a achiziţionat acţiunile în decembrie 2015, iar propunerea de fuziune a fost anunţată în februarie 2016.

În luna iulie, Procuratura a lansat oferta de renunţare la investigaţie, dacă Deutsche Börse acceptă, în baza acordului amiabil, să plătească amenzi de 12,5 milioane de dolari.

În urma acordului, oficialii operatorului bursier german au declarat că vor decide dacă îi prelungesc mandatul lui Kengeter abia după finalizarea investigaţiilor derulate în acest caz de autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Germania şi de guvernul din Hesse.

Kengeter a cooperat cu autorităţile în acest caz, însă a respins acuzaţiile de insider trading (realizarea de tranzacţii în baza unor date confidenţiale) care i s-au adus, considerându-le nefondate.

Şi Deutsche Börse a informat că acceptă amenzile, dar continuă să considere acuzaţiile nefondate.

Deutsche Börse a subliniat că a acceptat să plătească amenzile pentru protejarea intereselor companiei. "Prin acceptarea amenzilor, Deutsche Börse vrea să se asigure că se poate concentra din nou, cât mai curând posibil, pe administrarea operaţiunilor curente. Deutsche Börse nu împărtăşeşte punctul de vedere al Procuraturii în privinţa acuzaţiilor", a menţionat operatorul bursier, adăugând că şi-a asumat faptul că acţiunile împotriva lui Kengeter vor fi închise în anumite condiţii.

Înţelegerea dintre Deutsche Börse şi Procuratură trebuie aprobată în instanţă.

Unii acţionari nu sunt de acord cu acordul amiabil dintre bursă şi Procuratură.

"Prejudiciul creat reputaţiei Deutsche Börse este deja imens", a anunţat administratorul de fonduri Ingo Speich de la Union Investment, adăugând: "Nu ar trebui să li se solicite acţionarilor să aibă mai multe costuri acum. Această abordare nu este acceptabilă".

Procuratura din Frankfurt nu a făcut nicio declaraţie cu privire la cazul împotriva lui Kengeter.

Însă, autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Germania (BaFin) a anunţat: "Aşa cum am informat anterior, vom realiza o evaluare ca să vedem dacă Kengeter poate fi, în continuare, un manager potrivit şi adecvat după finalizarea procedurilor".

Deutsche Börse trebuie să plătească amenzi pentru că nu a notificat publicul în mod prompt cu privire la discuţiile de fuziune cu LSE, dar şi pentru tranzacţiile derulate de Kengeter.

Deutsche Börse a informat că ar putea extinde până la finele lunii iunie 2018, de la sfârşitul lui 2017, programul de răscumpărare de acţiuni de 200 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro