Internaţionalul italian Giorgio Scalvini, fundaşul echipei Atalanta Bergamo, s-a accidentat duminică seara în cursul meciului cu Fiorentina (scor 2-3) şi va rata astfel turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, care va avea loc între 14 iunie şi 14 iulie în Germania, informează AFP.

Scalvini a suferit o leziune la genunchiul stâng în finalul ultimului meci al sezonului disputat de Atalanta. El s-a întors la vestiare şchiopătând, iar examenele medicale la care a fost supus au confirmat temerile legate de gravitatea accidentării sale.

"Examenele efectuate după meci au evidenţiat că jucătorul a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul stâng", a precizat Atalanta într-un comunicat.

Fundaşul în vârstă de 20 de ani, titular indiscutabil la clubul său în acest sezon, a fost convocat de opt ori până acum la naţionala Italiei, participând la patru meciuri din preliminariile EURO 2024.

Selecţionerul Luciano Spalletti îl pierduse deja pe fundaşul Fancesco Acerbi, jucătorul campioanei Inter Milano, din cauza unei pubalgii.