Echipa Austriei nu se va putea baza pe căpitanul David Alaba, accidentat, care nu a fost inclus în lotul de 29 de jucători anunţat, marţi, de selecţionerul Ralf Rangnick.

După ce şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior al genunchiului stâng în decembrie cu Real Madrid, fundaşul central nu s-a recuperat suficient pentru a putea participa la Euro, dar căpitanul Austriei va fi prezent alături de coechipierii săi în perioada premergătoare turneului.

"Bineînţeles, este mare păcat că nu este disponibil ca jucător. Am vorbit cu el în ultimele săptămâni şi mi-a spus foarte clar că îşi doreşte în continuare să fie alături de noi", a explicat Ralf Rangnick. Prin urmare, jucătorul se va alătura lotului Austriei "pe 4 sau 5 iunie", a adăugat selecţionerul.

În lotul Austriei este şi fundaşul Flavius Daniliuc, ai cărui părinţi sunt români.

De pe lista de 29 de jucători prezentată marţi, Rangnick va trebui să retragă cel puţin trei nume până la 7 iunie pentru grupul său final de 26 de jucători pentru Euro-2024.

Austria, repartizată în Grupa D, va începe turneul împotriva Franţei, luni 17 iunie, la Dusseldorf , urmând ca trei zile mai târziu să întâlnească Polonia la Berlin şi să încheie faza grupelor împotriva Olandei, la Berlin, pe 25 iunie.