Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, într-un mesaj transmis după ce a anunţat lotul preliminar pentru Euro 2024, că poate garanta oricând că tricolorii dau tot ce au mai bun pe teren, în fiecare secundă din fiecare meci, şi nu cedează indiferent de cum curge jocul şi de scor.

"Ne reunim cu încredere şi bucurie după ce am îndeplinit obiectivul calificării la EURO 2024 şi fiecare dintre noi e pregătit să ducă mai departe, cu reponsabilitate şi mândrie, acest parcurs care a bucurat milioane de români.

Tot ce am reuşit bun până azi s-a construit pe disciplină, spirit de luptă şi coeziune. Disciplina s-a păstrat, spiritul de luptă trebuie dovedit neîncetat, iar coeziunea stă la baza selecţiei pentru acest lot cu care abordăm ultimele teste şi ne pregătim de turneul final. Am crescut împreună ca echipă şi individual, dar pentru provocarea ce urmează e nevoie de mult mai mult, într-un timp foarte scurt.

Am spus-o de la bun început, vom merge la EURO 2024. Şi iată că fotbalul românesc se reîntoarce în elită după 8 ani. Însă n-am putut garanta rezultatele de pe parcurs, nimeni nu poate face asta! Tocmai de aceea, nici acum nu pot garanta suporterilor un rezultat sau altul în meciurile ce ne aşteaptă în Germania", a precizat Iordănescu, potrivit frf.ro.

Selecţionerul a menţionat că, din toate lucrurile bune de care este capabilă naţionala României de azi, pentru cel puţin două poate garanta oricând, oriunde şi în faţa oricui: "Dăm tot ce avem mai bun pe teren, în fiecare secundă din fiecare meci, şi nu cedăm indiferent cum curge jocul şi ce spune scorul!"