Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a confirmat, marţi, prelungirea mandatului lui Luis de la Fuente ca antrenor al echipei naţionale până în 2026. Acordul a fost anunţat în luna februarie.

Luis de la Fuente şi staful său se vor ocupa de echipa naţională până în 2026, anul în care va avea loc următoarea Cupă Mondială din America de Nord.

"RFEF l-a informat pe selecţionerul naţionalei despre acordul efectiv de prelungire a contractului său, aşa cum a fost anunţat în februarie, precum şi despre prelungirea staff-ului tehnic", se arată într-un comunicat al federaţiei.

De la Fuente a fost numit în decembrie 2022, succedându-i lui Luis Enrique, după eliminarea Spaniei în optimile de finală la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

Contractul său urma să expire la 30 iunie, în plin Campionat European, dar avea o clauză de prelungire, care a fost activată acum.

De la sosirea lui De la Fuente, La Roja a câştigat Liga Naţiunilor 2023 şi s-a calificat la EURO, unde va juca în Grupa B alături de Italia, Croaţia şi Albania.