Căpitanul echipei Franţei, Kylian Mbappe, a dezvelit joi, la Paris, statuia de ceară care îl reprezintă şi care va ocupa un loc de cinste în muzeul Madame Tussauds din Berlin, relatează L'Equipe.

Înainte de a ajunge în Germania cu echipa Franţei pentru Euro (14 iunie - 14 iulie), Kylian Mbappe va fi deja acolo, într-o mică măsură, prin noua sa statuie de ceară, dezvelită joi la Paris. Atacantul parizian a participat la eveniment, în faţa a numeroşi jurnalişti. Dublura sa de ceară este îmbrăcată în echipamentul Les Bleus.

"Arată mai mult ca Kylian decât mine", a glumit el, înainte de un scurt discurs în limba engleză în care a vorbit despre procesul de producţie şi despre dorinţa sa de a câştiga Euro în această vară în Germania. "Este o modalitate de a mă conecta cu oamenii, chiar şi atunci când sunt plecat", a continuat el.

Mbappe, însoţit de tatăl său, Wilfrid, de avocata sa Delphine Verheyden şi de alţi câţiva membri ai anturajului său, a glumit şi pe seama anunţului aşteptat al lui Didier Deschamps, cu privire la lotul pentru Euro. "Aştept lista pentru a vedea dacă sunt pe ea", a spus el, într-o engleză întotdeauna impecabilă, sau aproape.

Proiectul statuii, iniţiat de Madame Tussauds, a necesitat patru ore de fotografiere şi de analiză facială şi corporală.