Preşedintele francez Emmanuel Macron va merge, luni, în cantonamentul echipei naţionale a Franţei de la Clairefontaine, pentru a-i încuraja pe jucătorii lui Didier Deschamps înainte de Euro 2024, conform news.ro.

Echipa lui Didier Deschamps a început pregătirile cu douăzeci dintre cei 25 de jucători selecţionaţi.

Madrilenii Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni şi Ferland Mendy se vor alătura coechipierilor lor după finala Ligii Campionilor contra Borussiei Dortmund de pe Wembley (Londra), de sâmbătă.

Acesta va fi şi cazul lui Olivier Giroud şi Theo Hernandez, aflaţi în prezent în Australia într-un turneu de promovare cu AC Milan.

Mare fan al fotbalului, Macron, la fel ca predecesorii săi, François Hollande, Nicolas Sarkozy şi Jacques Chirac), are obiceiul de a se întâlni cu jucătorii echipei naţionale înaintea unui Campionat European sau a unei Cupe Mondiale.

Vizita sa are loc în aceeaşi zi în care Thierry Henry va anunţa lista scurtă a jucătorilor selectaţi pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (26 iulie-11 august). Preşedintele Macron este foarte implicat în această chestiune. În ultimele luni, el a îndemnat cluburile să îşi elibereze jucătorii pentru a participa la turneul olimpic, care nu este inclus în datele FIFA.

Săptămâna trecută, şeful statului a profitat de o vizită a preşedintelui Real Madrid, Florentino Perez, la Palatul Elysee, pentru a-l convinge pe acesta să-l lase pe Kylian Mbappe, probabil viitor jucător al Madridului, să joace pentru echipa olimpică a Franţei.

Potrivit presei spaniole, această insistenţă nu l-a făcut să se răzgândească pe omul de afaceri spaniol, care este hotărât să îl valorifice la maximum pe starul francez în această vară. În cadrul unei conferinţe de presă de joi, Antoine Griezmann a vorbit şi despre visul său de a juca la Jocurile Olimpice din 2024. Însă, şi mijlocaşul francez se confruntă cu refuzul clubului său, Atletico Madrid.