Grupa A era înaintea startului acestei "duble" una cu calcule, legate de clasamentul final, mai puţin complicate. Pe parcurs meciurilor, liderul s-a schimbat de două ori, dar la final, când s-a tras linia Germania a fost prima.

Socotelile au început să se încurce atunci când elveţianul Ndoye a deschis scorul. Pentru germani locul doi în grupă nu era unul prea comod, mai ales că sunt şi gazdele turneului. În celălalt meci, Ungaria şi Scoţia s-au anulat reciproc, iar un loc trei cu doar două puncte la activ nu era chiar atractiv pentru britanici.

După pauză s-a apăsat acceleraţia. Au apărut ocaziile mari. Elveţia a făcut 2-0, VAR-ul a anulat reuşita, Germania a avut o bară şi abia în minutul 92 Fullkrug a restabilit egalitatea şi ordinea echipelor calificate în optimi: 1. Germania, 2. Elveţia. În celălalt meci, Varga s-a accidentat grav în minutul 70 şi a plecat de pe teren direct la spital. Scoţia a forţat pe final, dar Ungaria a lovit decisiv în minutul 100 prin Csoboth, a prins locul trei şi acum aşteaptă jocul rezultatelor pentru o posibilă calificare.