Ultraeficientă, România a surclasat, luni, Ucraina la Munchen (3-0), în grupa E de la Euro-2024. Ucraina, în ciuda posesiei copleşitoare, a fost neputincioasă, au notat jurnaliştii de la lequipe.fr.

Deşi a avut 70% din posesie şi a dominat mare parte din meci, Ucraina, inofensivă pe tot parcursul meciului, a cedat de trei ori în faţa atacului unei Românii realiste. Stanciu a deschis scorul cu un şut superb de la marginea careului (29), înainte ca Marin (53) şi Drăguş (57) să închidă scorul înainte de ora de joc, conform sursei.

Ne aşteptam un meci strâns între două candidate la calificarea în optimile de finală ale acestui Campionat European. Meciul a fost echilibrat timp de treizeci de minute, înainte ca românii să treacă la o viteză superioară, ajutaţi de greşelile adversarilor lor, au scris jurnaliştii de la le Figaro.

Posesia este bună, dar să fii eficient în faţa porţii este şi mai bine. Aceasta este lecţia pe care Ucraina va trebui să o înveţe din această înfrângere. Cu o posesie de 68% şi douăsprezece şuturi, dar doar două la ţintă, oamenii lui Rebrov au început prost campania de luni la Euro. Un contrast puternic cu românii, care au fost susţinuţi de 35.000 de fani în tribunele Allianz Arena din Munchen. Solidă în prima jumătate de oră, România a început să iasă cu un stil de pressing mai cuceritor, care a pus rapid probleme apărării ucrainene, subliniază Le Figaro.

Publicaţia franceză notează că, prin această victorie categorică, românii au făcut deja un pas important spre calificare în optimi.

În primul meci din Grupa E la Euro 2024, România a surprins Ucraina, dominând categorie (3-0). Nicolae Stanciu şi coechipierii săi au obţinut o victorie de prestigiu, subliniază şi RMC Sport.

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zii după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.