22 iunie 2012
 
Cristiano Ronaldo se află pe un val uriaș de simpatie după ce a reușit, pe rând, să califice Portugalia în sferturi și mai apoi în semifinale.
 
Mijlocașul portughez Miguel Veloso este convins că 'Ronaldo este cel mai bun jucător din lume: "Toată lumea spunea că Portugalia nu va trece de faza grupelor și iată-ne în semifinale. Am demonstrat că suntem o mare echipă. Nu ne este teamă de următorul nostru adversar, fie că este Franța sau Spania, ne vom adapta strategia. Și nu, strategia noastră nu este să-i dăm mingea lui Ronaldo, cel mai bun jucător din lume, ci să jucăm în echipă'". Nici atacantul Nani nu mișcă în frontul simpatiei. Chiar și Cech lasă garda jos:" Nu a fost un bun sentiment pentru noi în această seară, am pierdut, dar au fost mai buni. Au meritat victoria, iar Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din lume. A dovedit asta prin golul înscris cu capul și trebuie să spun că este foarte dificil să te aperi în fața lui".
 
"Ronaldo este cu adevărat un excelent jucător, nu are niciun punct slab, a reușit să se impună și să înscrie un foarte frumos gol. El a dat dovadă că este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Echipa Portugaliei a meritat această victorie, a fost mai bună', a declarat fundașul Cehiei, Tomas Sivok. Acestea sunt doar câteva din zecile de declarații laudative. 
 
  D.N.