12 iunie 2016
 
Cuplați total la problema amenințărilor teroriste, organizatorii au scăpat din vedere chestiunea huliganilor. Marsilia, orașul care a găzduit partida Anglia - Rusia, scor 1-1, a fost dat peste cap în ultimele zile de confruntările dintre grupurile de huligani.
 
Dacă primii au ieșit la rampă englezii, care aveau ceva de împărțit cu localnicii, după ei au venit huliganii ruși care efectiv au început să-i vâneze prin tot orașul pe susținătorii lui Ronney. 31 de suporteri au fost răniți, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, notează publicația La Provence. Potrivit cotidianului The Sun, rușii erau înarmați cu cuțite și cu alte arme artizanale și au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase. Poliția franceză a folosit, din nou, gaze lacrimogene pentru a face față violențelor din partea veche a orașului. Scenele de o violență rară au reușit să-i îngrozească pe turiștii "normali". Violențele au continuat și pe stadion, cu o intensitate mai mică, de altfel galeria Rusiei a introdus în arenă inclusiv obiecte pirotehnice, iar după meci vânătoarea a continuat pe străzile orașului. Forțele de ordine au căzut examenul, imaginile cu un suporter rus care trimite o rachetă, cu un pistol de semnalizare înspre galeria englezilor fac, deja înconjorul lumii și demonstrează din plin carențele sistemului de securitate.
 
UEFA a deschis o anchetă în urma acestor acte de huliganism, dar sunt șanse mici ca o măsură radicală, inclusiv eliminarea echipei de la turneul final, să fi luată în următoarele zile. 
 
  D.N.