12 iunie 2016
 
* ACTUALIZARE 14:20 UEFA va ancheta violențele de la meciul Anglia - Rusia
 
Comisia de disciplină a UEFA va ancheta violențele care au avut loc între fani după meciul Anglia - Rusia (1-1), disputat sâmbătă la Marsilia în Grupa B a EURO 2016, a anunțat astăzi forul fotbalistic european, potrivit agenției DPA.
 
UEFA a deschis o procedură împotriva Rusiei.
 
După fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome, suporteri ruși au părăsit zona care le era rezervată și, după ce i-au împins pe oamenii de ordine, i-au atacat pe englezii ce părăseau incinta și care au fost nevoiți să se precipite spre ieșire, uneori escaladând grilajele.
 
Rusia este anchetată și pentru comportamentul rasist al fanilor săi și pentru faptul că suporterii au aprins fumigene.
 
Comisia de disciplină a UEFA va lua o decizie cel mai târziu marți.
 
UEFA a condamnat anterior violențele de la Marsilia, în urma căreia un bărbat este în stare critică și cel puțin alte 34 de persoane au fost rănite. Poliția a efectuat opt arestări, relatează Agerpres. De asemenea, ciocniri între fanii englezi și localnici s-au produs în noaptea de joi spre vineri în orașul din sudul Franței.
 
Șeful poliției din Marsilia, Laurent Nunes, a declarat duminică, pentru France Info, că "o reacție rapidă" și "determinarea arătată de polițiști au împiedicat în mod clar producerea unor incidente și mai grave".
 
Poliția locală a mobilizat mai bine de 1.000 de oameni de ordine.
 
Purtătorul de cuvânt al ministerului francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a afirmat că este inacceptabil ca un suporter să fie în pericol să-și piardă viața. Brandet a lăudat însă "intervenția rapidă a forțelor de securitate" și a respins sugestiile potrivit cărora Franța nu a fost pregătită corespunzător.
 
(S.A.)
 
----------
 
Noi confruntări între suporteri au avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la Marsilia, cu ocazia meciului Anglia - Rusia (1-1), din cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal, informează publicația L'Equipe, citată de Agerpres.
 
Potrivit poliției locale, numărul victimelor înregistrate de la debutul incidentelor între fanii celor două grupări se ridică la 35, între care unul în stare gravă.
 
La finalul meciului, suporterii celor două grupări s-au înfruntat in incinta stadionului Velodrome, iar apoi au avut loc noi incidente, după miezul nopții, în Portul Vechi din Marsilia, la care au participat inclusiv tineri locali, precizează cotidianul de sport din Hexagon.
 
Forțele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene, în special pentru a permite închiderea unor baruri.
 
Șase persoane au fost arestate până acum în urma incidentelor din sudul Franței, condamnate de Federația engleză, care s-a declarat "foarte dezamăgită" după aceste evenimente, criticând comportamentul suporterilor implicați. 
 
  S.A.