27 iunie 2016
 
Tancul este cea mai bună mașină, aceasta pare a fi filosofia echipei naționale a Germaniei. Dacă în momentul acesta s-ar pune punct și campioana Europei ar fi desemnată doar pe impresia lăsată până acum, Germania ar fi încoronată cu majoritate de voturi.
 
Un tanc care calcă totul cu șenilele, fără emoții, fără milă și fără prea multe "floricele" artistice. Ultima victimă a fost echipa Slovaciei, scutită repede de orice fel de speranțe inutile. Scorul a fost unul blând, o ploaie ușioară de vară în comparație cu furtuna care ar fi putut să se declanșeze dacă "panzerul" își tura la maxim motoarele. Germania e gata pentru un sfert cât o finală în compania câștigătoarei dintre Italia și Spania, care și-au jucat finala în optimi.
 
Franța a avut ceva emoții din cauza golului încasat prematur, dar în cele din urmă echipa și-a găsit cadența și un lider: Griezman, autorul celor două goluri. Irlanda a părăsit și ea Europa fotbalistică, dar rămâne în Uniunea Europeană și în sufletul tuturor grație unei galerii superbe. Franța se pregătește dejà pentru meciul cu Anglia, dar islandezii îi sfătuiesc să nu se grăbească prea mult cu tactica, poate au parte și ei, și toată lumea de o mare surpriză.
 
Ungaria a pierdut la scor, dar nu s-a făcut de râs, jucând curajos, iar portarul Gabor Kiraly, cel mai vârstnic jucător al turneului final, a oferit o speranță tuturor bărbaților de peste 40 de ani din întreaga lume. Belgia pare să aibă culoar deschis până în finală, dar nu e cazul să ne pripim cu astfel de predicții! Belgianul Hazard a făcut o demonstrație de joc intelligent, reamintind de marile numere 10 ale fotbalului. 
 
  D.N.