07 iulie 2016
 
Portugalia e prima finalistă a Euro 2016, trecând, fără probleme, de Țara Galilor. Dator vândut după primele meciuri, Ronaldo s-a achitat parțial în semifinale, sintetizând ca un veritabil Murphy, parcursul Portugaliei la turneu: "Mai bine să începem prost și să terminăm bine! După finală vreau să plâng de fericire". Dacă îi iese jocul și în ultimul act, toată lumea va uita de partidele mai puțin fericite, dar terminate la egalitate, și se va întoarce ca un veritabil erou în patrie, luând, din nou, fața unor muncitori, care au dus greul în momentele mai puțin spectaculoase, dar utile pentru un parcurs de succes. Portugalia, campioana egalurilor, a câștigat exact când trebuia și a prins gustul victoriei.
 
Gareth Bale nu a reușit să își treacă echipa și de ultimul hop, în ciuda zbaterilor lui, dar absolut nimeni nu poate să-i impute nimic, este evident că a scos maxim din ce se putea la acest turneu final. Cu siguranță că și el va fi primit acasă ca un veritabil erou.
 
În prima semifinală, calculele hârtiei au fost respectate, în a doua, acestea par a indica o egalitate aproape perfectă, ceea ce înseamnă că "norocul" va face diferența. Rămâne de văzut dacă "oaspeții" sunt de acord cu acest lucru, provin dintr-o țară în care norocul este făurit exclusiv de mâna omului. 
 
  D.N.