Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Florin Cîţu a dat asigurări partenerilor europeni că România va lua măsuri pentru corectarea abaterii de la MTO

A.I.G.
Politică /

Florin Cîţu a dat asigurări partenerilor europeni că România va lua măsuri pentru corectarea abaterii de la MTO

Ministrul Finanţelor Publice i-a asigurat pe miniştrii de finanţe în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin), reunit la Bruxelles pe 5 decembrie, că a identificat pachetul de măsuri necesare şi potrivite realizării unei consolidări fiscale durabile în România.

Florin Cîţu, ministerul Finanţelor Publice a declarat: "În contextul discuţiilor pe marginea Pactului de Stabilitate şi Creştere, am prezentat Consiliului cele mai recente date economice referitoare la rectificarea bugetară. I-am asigurat pe partenerii europeni că acest guvern va lua măsuri eficiente pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu"

În cadrul Procedurii de deviere semnificativă de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), au fost puse în discuţie evoluţiile României şi Ungariei. Consiliul UE a adoptat o decizie legată de faptul că nu au fost luate măsuri eficiente drept răspuns la Recomandarea Consiliului din 14 iunie 2019 şi a emis o recomandare pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, în cazul ambelor state membre.

Referitor la România, Comisia Europeană a constatat, în cadrul misiunii de la sfârşitul lunii septembrie, că nu au fost realizate progrese în vederea atingerii MTO şi că autorităţile de la acea dată nu intenţionau să efectueze o ajustare pe termen mediu. În acest context, Comisia a recomandat o ajustare structurală de 1% din PIB în anul 2020, ceea ce corespunde plafonării cheltuielilor guvernamentale primare nete la o rată de creştere nominală de 4,4%.

Pe agenda reuniunii Consiliului Ecofin au mai figurat şi alte subiecte de actualitate precum Uniunea Bancară, impozitarea energiei, Planul de Lucru referitor la Schimbările Climatice şi finanţarea sustenabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Scoaterea accizei la carburanti este o masura de amator , o masura proasta. Pe de o parte creste deficitul bugetar, pe de alta parte un consum mai mare de carburanti, care sunt produsi 60% din petrolul de import, vor creste deficitul comercial. Ma sperie amatorismul celor de la PNL . Vai de capul nostru cand vine tsunamiul din piete, o sa creasca Isarescu dobanzile la 30% ca Turcia ca sa opreasca devalorizarea...

    In conditiile in care echilibrul bugetar este extrem de fragil si in loc sa te concentrezi pe masura cresterii sistemice cu 40% a pensiilor pe care ai promis-o, tu iti permiti sa pierzi la buget 600 mil euro/an din acciza pe carburanti... Iulian Anghel in ZF are azi un articol foarte bun pe tema asta.

    Si sa nu uitam si PSD a scos supraacciza in 2017 ca sa o reintroduca in 2018. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie