„VISUL UNEI NOPTI DE VARA” - in varianta damboviteana
„VISUL UNEI NOPTI DE VARA” - in varianta damboviteana
 A venit sezonul cald si odata cu el „inteligenta” unor baieti destepti s-a dezmortit incepand sa emita pretentii care frizeaza absurdul, ridicat la rang de arta, desprins parca din celebrele piese de teatru ale lui Eugen Ionesco si devenit „modus vivendi”.
 Sa ne reamintim doar de monopolizarea furibunda a pietei de consultanta si executie in domeniul cadastral, realizata, subtil, de catre anumite grupuri de fosti / actuali directori ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).
 Pe fondul deschiderii unor noi oportunitati politico – administrative datorate schimbarilor survenite recent la varful „politichiei” romanesti, observam ca anumite personaje devenite, de-a lungul timpului, celebre (in evaporarea banului public) incep sa-si arate devotamentul crescut fata de slujirea acestei natiuni.
 Si cum pot astfel de indivizi sa o faca mai bine? Prin acapararea functiilor inalte ale unor institutii publice implicate in derularea procesului de dezvoltare / modernizare a statului.
 Astazi ne oprim la un personaj de notorietate, pe numele sau SAVOIU IONUT CRISTIAN – fost director adjunct al ANCPI, in prezent patron al BLOM ROMANIA SRL Targoviste, personaj rapace, animat din ce in ce mai mult, se vede treaba, de zicala romaneasca: „la vremuri noi, tot NOI”.
 Preocupat, in ultimii ani, de adjudecarea a cat mai multor proiecte de anvergura nationala (vezi proiectul CESAR), SAVOIU IONUT CRISTIAN s-a trezit intr-o dimineata cu amintirea unui vis frumos: se facea ca se (re)inscaunase intr-o functie de conducere la una dintre institutiile cu atributii in gestionarea fondurilor bugetare / comunitare si mai mult, isi aproba singur deconturile pentru lucrarile nerealizate (si care nu se vor efectua, in veci, la parametrii contractati).
 
 Numai ca, din pacate pentru noi, cetatenii de rand ai acestui popor, acesta nu este un vis frumos, ci un cosmar. La o analiza aplicata, reusim sa intelegem ca de fapt acest vis a fost „programat” cu mult timp inainte, avand in vedere ca, de circa 1 an, SAVOIU IONUT CRISTIAN a pregatit acest moment impartind, treptat, in mai multe „bucatele”, SC BLOM ROMANIA SRL.
 Astfel, directorii diviziilor din cadrul SC BLOM ROMANIA SRL au ajuns sa fie reprezentantii unor firme, recent infiintate, ce au ca obiect principal de activitate realizarea lucrarilor de consultanta / proiectare / executie cadastrala.
 De ce sa vrea oare SAVOIU IONUT CRISTIAN faramitarea unei societati care in ultimii ani a inregistrat profituri uriase? Nimic mai simplu: pentru a sterge cu buretele toate urmele lasate ca urmare a executiei defectuoase a unor proiecte adjudecate, in mod preferential, in baza unor relatii detinute consolidate in cadrul institutiilor statului.
 Sa apelam, de data aceasta, la memoria colectiva si sa ne amintim ca reprezentantii MDRT anuntau, nu demult, cu mare fast, demararea, la nivelul judetelor Brasov, Suceava, Mures, Timis, Dambovita, Prahova, Bistrita, Harghita, Teleorman, Tulcea, Braila, a proiectului CESAR, in valoare de 51,4 milioane euro; iata ca, la un an de la initierea lui, acesta a devenit un mare esec, lucrarile fiind blocate / abandonate, in diverse stadii de executie, de catre „asocierea unor prieteni”: SC BLOM ROMANIA SRL Targoviste & SC THEOTOP SRL Bucuresti & SC CORNEL&CORNEL TOPOEXIM SRL Bucuresti & SC GEOTER PROIECT SRL Pitesti, ai caror asociati / actionari sunt SAVOIU IONUT CRISTIAN, MANOLACHE VALERIU MARIAN, MANOLACHE TEOFAN, PAUNESCU CORNEL, CRACIUNESCU VERNEL si BEUCAN GHEORGHE.
 Mai mult, pe fondul organizarii, in cursul lunii aprilie a.c., de catre reprezentantii MDRT, a licitatiei celei de-a doua etape a proiectului CESAR, „redutabila echipa” si-a adjudecat, frateste, la preturi ce sfideaza orice concurenta, cate un lot cuprinzand mai multe judete in vederea realizarii unor lucrari de delimitare a terenurilor aferente si inregistrarii titlurilor de proprietate.
 Tot la aceleasi preturi „sufocant” de avantajoase, SAVOIU IONUT CRISTIAN a obtinut / elaborat studiile topo / geo si proiectele tehnice ale unor obiective investitionale situate in nordul judetului Dambovita, zona Statiunea Padina - Pestera, ce s-a dorit a fi cea mai mare atractie turistica montana a Romaniei in viitorii ani (visul IREALITATII gazduirii Jocurilor Olimpice de iarna de dupa anul 2020).
 La obtinerea acestora „au pus umarul” o serie de prieteni care au manifestat, in ultimii ani, un interes vadit fata de superba zona Padina - Pestera, printre care ii amintim pe POPESCU FLORIN AURELIAN (fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita), BALASA CONSTANTIN (directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei Targoviste), parlamentarul CALCAN VALENTIN GIGEL (proprietarul Hotelului Pestera), FOLESCU IOAN (fostul director al SCDFEE ELECTRICA SA Bucuresti, in prezent consilier judetean) si ANA GEORGE BOGDAN (fost viceprimar al municipiului Targoviste, aspirant la o noua functie in administratia locala).
 Spunem ca „s-a dorit”, pentru ca pe plaiurile mioritice orice minune dureaza 3 zile, astfel incat, in prezent, proiectarea realizata de BLOM ROMANIA SRL se dovedeste a fi defectuoasa, operatiunile de reabilitare a DJ 714 (Glod - Sanatoriu Moroieni - Pestera, sector intersectie Dichiu - Bolboci - Pestera) nefiind posibile pe fondul unor neconcordante majore intre datele tehnice si realitatea existenta in teren.
 Cu toate acestea, SAVOIU IONUT CRISTIAN a incasat, in ultimii ani, sume „frumoase” pe contractele („aditionalizate” in mod repetat) privind realizarea documentatiilor tehnice aferente proiectelor de reabilitare / modernizare a DJ 710, DJ 715, DJ 712A, DJ 702B, DJ 702 si DJ 714 (toate din Dambovita), precum si intocmirea hartilor cadastrale ale suprafetelor de teren din zona Padina - Pestera ce apartin, sub o forma sau alta, „prietenilor” sus-mentionati.
 Visul targovisteanului de care tocmai va vorbeam nu este, de fapt, un vis, ci dorinta avida de savurare a succesului de la inaltimea unor functii publice de „comanda”, precum si de recunoastere a „sacrificiilor” depuse pe altarul, atat de ravnit, al geodeziei romanesti.
 Adica, daca a facut bani cu toptanul, de ce sa nu aiba si o functie pe masura care sa-l protejeze, la o adica, de oarece verificari ?
 Ce nu inteleg cei de teapa lui SAVOIU & Co este ca ROMANIA a evoluat (cel putin asa ne place sa credem), adica nu mai este de ajuns sa te „vaccinezi” cu o functie publica bine tintita ca sa devii imun in fata LEGII.
 Aviz amatorilor - SAVOIU IONUT CRISTIAN ESTE un pic CONTAMINAT cu „virusi” care si-au cam pierdut imunitatea.
de Altarul_cadastrului, 25.07.2012, 09:08
fumuri,valsuri
 si noi suntem prosti
de pechea si savoiu, 30.08.2013, 13:27
falsuri,furturi
Raspuns la: fumuri,valsuri, de vasilescu cristian danut, 07.08.2013, 09:57
 Sunt prost!
 dupa cum observati,se joaca tare....pot orice,chiar sa fure identitatea unei persoane,dovada ca au urmat cursurile securutatii,dar,nimic nu schimba aluatul din care sunt plamaditi,si gardul vopsit....pacat,pentru oamenii care nu stiu sa fure,dar,candva,vor exploda si atunci sa fie atenti acesti hoti,pentru ca vor da socoteala,indiferent cine sunt....
de dan vasilescu, 30.08.2013, 13:24
fumuri,valsuri
 Sunt prost!
de vasilescu cristian danut, 07.08.2013, 09:57
furturi,falsuri
 referitor la personajul descris mai sus,ceea ce nu stiti este ca in mod similar are lucrari cu OMV PETROM SA,si,in acelasi spirit,introduce aici necesitatea cadastrarii generale,tot pe bani frumosi,pe seama bineinteles a pretului carburantului la pompa.Oricand,daca doriti detalii vi le pot oferi,bineinteles si multe alte nazdravenii ale lui Savoiu,probate oricand cu dovezi.
de vasilescu cristian danut, 15.04.2013, 17:52
  • 1
Nume:
E-mail:
Titlu:
Opinia:
Acord: Prin trimiterea opiniei ne confirmati ca ati citit REGULAMENTUL si ca va asumati prevederile sale!

.