GUAIDO:"Orice mediere să ducă la îndepărtarea lui Maduro"

L.A.
Internaţional /

Juan Guaido (Sursă foto: Twitter)

Juan Guaido (Sursă foto: Twitter)

Opozantul regimului chavist, Juan Guaido, a afirmat că orice mediere internaţională în criza din Venezuela, precum cea a Norvegiei, trebuie să ducă la plecarea preşedintelui Nicolas Maduro şi la organizarea de noi alegeri, scrie AFP.

"Primim cu recunoştinţă toate eforturile, dar suntem clari şi nu dăm înapoi", a declarat Juan Guaido, precizând că a răspuns Norvegiei pentru a se ajunge la "soluţii care să ducă la finalul regimului, la stabilirea unui Guvern de tranziţie şi la alegeri libere", relatează AFP.

Pentru Juan Guaido, preşedintele Maduro este un "dictator", un "uzurpator", care se menţine la putere datorită alegerilor "frauduloase" de anul trecut.

La rândul său, Nicolas Maduro îi consideră pe adversarii săi "pucişti", susţinuţi de "Imperiul nord-american", mai informează agenţia.

Norvegia a confirmat vineri organizarea sub auspiciile sale a unor negocieri între reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei din Venezuela, în vederea soluţionării conflictului politic care durează de patru luni.

În Venezuela, opozantul regimului chavist, Juan Guaido, a confirmat această informaţie, anunţând că delegaţii din cadrul opoziţiei venezuelene participă la o "mediere" a Norvegiei vizând să soluţioneze criza.

Potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK, negocierile de la Oslo, într-un loc ţinut secret, au durat "mai multe zile", iar cele două delegaţii au plecat înapoi la Caracas joi.

Presa scrie că aceste discuţii i-ar fi implicat din partea lui Maduro pe ministrul Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, şi pe guvernatorul provinciei Miranda, Hector Rodriguez.

Opoziţia ar fi fost reprezentată de către fostul deputat Gerardo Blyde, fostul ministru Fernando Martinez Mottola şi vicepreşedintele Parlamentului Stalin Gonzalez, mai scrie AFP.

Opozantul Juan Guaido (centru-dreapta) s-a proclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie şi este recunoscut ca atare de peste 50 de ţări.

Numeroase state europene l-au recunoscut pe Guaido atunci când acesta s-a autoproclamat "preşedinte", însă Norvegia s-a limitat să îndemne la organizarea unor noi alegeri, o poziţie percepută atunci ca ilustrându-i voinţa de a intermedia între cele două tabere, mai informează AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS