Instalaţia de Hidrofinare Petrol Motorină de la Petromidia a fost repusă în funcţiune

F.D.
Companii / 10 iunie

Instalaţia de Hidrofinare Petrol Motorină de la Petromidia a fost repusă în funcţiune

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a finalizat recent lucrările de reparaţie a instalaţiei de Hidrofinare Petrol Motorină (HPM), afectată de incidentul tehnic survenit în luna iulie a anului trecut. Unitatea de producţie a fost reabilitată complet, cu echipamente noi, verificate şi autorizate de instituţiile de resort cu atribuţii în domeniu, potrivit unui comunicat de presă.

"Prin eforturile considerabile ale colegilor noştri, dar şi cu sprijinul specialiştilor din Rominserv şi a partenerilor din industrie, rafinăria noastră dispune acum de un flux tehnologic complet, care ne va ajuta să îndeplinim obiectivele operaţionale, având ca prioritate siguranţa angajaţilor şi fără a neglija componenta pentru protecţia mediului înconjurător", a declarat Felix Crudu Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările efective de reabilitare a instalaţiei HPM au fost demarate încă din luna iulie 2021 şi au fost finalizate în timpul opririi tehnologice din perioada martie - aprilie 2022, fiind efectuate, de asemenea, testările şi certificările de rigoare.

Instalaţia HPM reprezintă una dintre principalele capacităţi de obţinere a motorinelor cu specificaţii de calitate ridicate, iar în urma proceselor operaţionale, rezultă şi produse secundare, cum ar fi fracţia uşoară, folosită în instalaţia de Hidrofinare Petrol Reactor (HPR), respectiv gaze care sunt trimise în instalaţia de Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf (DGRS).

În acest moment, cea mai mare rafinărie din România funcţionează la capacitate optimă, în acord cu planurile de producţie estimate de Rompetrol Rafinare. Compania a planificat, în 2022, procesarea a circa 5,6 milioane de tone de materii prime, cu obţinerea de aproximativ 2,7 milioane de tone de diesel şi Jet A1 (combustibil special de aviaţie).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si ,pe aceste cotatii si mediu de afaceri superprofitabile ,RRC sa includa si terenurile statului in capitalul social . E de preferat intelegere amiabila decat windfall rax !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro