LA CREDITELE DE LA CRÉDIT AGRICOLEFirmele noi şi IMM-urile primesc garanţii de stat prin Fondul de Garantare de 80%

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 octombrie 2016

Firmele noi şi IMM-urile primesc garanţii de stat prin Fondul de Garantare de 80%

Start-up-urile şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care respectă criteriile de eligibilitate pot primi garanţii de până la 80% din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) la obţinerea din partea Credit Agricole România a finanţării planurilor de dezvoltare a afacerilor, plafonul garanţiei pentru un credit fiind de 400.000 euro, potrivit News.ro.

Fondul şi Credit Agricole România au anunţat, ieri, extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul băncii, atât pentru capital de lucru, cât şi pentru investiţii.

"Parteneriatul între cele două instituţii financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanţiilor de tip plafon. Valoarea maximă a unei garanţii de tip plafon acordată unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro; perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România şi acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice", arată Fondul de Garantare, într-un comunicat.

Recent, Fondul de Garantare a semnat un acord similar şi cu banca de stat CEC Bank.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este o instituţie financiară nebancară prin care statul derulează programele de garanţii de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casă.

Credit Agricole Bank România, subsidiara românească a grupului bancar francez Credit Agricole, este un jucător mic pe piaţa bancară din România. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,29 miliarde lei (284 milioane euro) şi o cotă de piaţă de 0,3%.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro