Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Volumul creditelor şi depozitelor constituite de OTP Bank a crescut, in prima parte a anului

A.B.
Comunicate de presă /

 Volumul creditelor şi depozitelor constituite de OTP Bank a crescut, in prima parte a anului

Primul semestru consemnează un profit net de 17 milioane lei;

Volumul creditelor a crescut cu 16% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut;

Volumul depozitelor a înregistrat o creştere de 17% faţă de semestrul I, 2019.

OTP Group anunţă rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2020. Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului, OTP Bank România a înregistrat în primele şase luni ale anului un profit consolidat după impozitare de 17 milioane lei, mai mic faţă de rezultatul înregistrat în primul semestru din 2019, ca urmare a dublării costurilor de risc în contextul pandemiei Covid-19, potrivit unui comunicat de presă.

"În ciuda contextului generat de pandemie, OTP Bank România consemnează o creştere puternică, iar atât creditele, cât şi depozitele au înregistrat o creştere de 16-17% de la un an la altul. Banca a obţinut un profit de 17 milioane RON în primul semestru, chiar şi după constituirea provizioanelor în suma de 58,9 milioane pentru efectele neprevăzute ale Covid. Proiectele de transformare nu s-au oprit, am inaugurat recent o nouă filială în Pipera şi continuăm procesul de recrutare pentru extinderile următoare", a declarat Gyula Fater, Director General OTP Bank România.

Profitul operaţional aferent primelor şase luni ale anului a crescut la 92 milioane, ca urmare a creşterii cu 14% a veniturilor totale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut; în acelaşi timp cheltuielile operaţionale au urcat cu 18% pe fondul implementării programului de dezvoltare organică al OTP Bank România, demarat în 2019.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind susţinute de dezvoltarea dinamică a portofoliului de credite performante, aminteşte comunicatul de presă.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut dinamic cu 18% comparativ cu semestrul I al anului precedent, susţinute de un avans al creditării pentru segmentul IMM (+27%), al cererii pentru credite imobiliare (+18%) şi al cererii de finanţare din partea segmentului corporate (+16%).

Activitatea de creditare a fost atipică în primul semestru al anului ca efect al pandemiei Covid-19; după creşterea dinamică din primul trimestru a urmat încetinirea ritmului de creştere din aprilie-mai şi apoi revenirea începând cu luna iunie. Comparativ cu primul semestru din 2019, ritmul de creştere al creditelor acordate clienţilor persoane juridice a fost +21% în timp ce vânzările de credite imobiliare s-au contractat cu -14%, iar creditele de consum cu -21%.

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 17%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dinamica a fost susţinută de cele trei linii de afaceri: Retail (+22%), IMM (+5%) şi Corporate (+23%).

Ȋn conformitate cu standardele locale, activele băncii au atins nivelul de 13,6 miliarde lei, în creştere cu 16% comparativ cu finalul lunii iunie 2019, iar profitul după impozitare a fost de 14 milioane lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii a urcat la 20,9%, faţă de 17,1% în primul semestru al anului trecut. Creşterea se datorează majorării de capital social din al doilea semestru al anului 2019, în sumă de 320 milioane lei, dar şi efectelor pozitive aduse de modificarea cadrului de reglementare european, în contextul pandemiei.

OTP Group a înregistrat în primul semestru al anului un profit ajustat de 114 miliarde HUF (1.592 milioane RON). Rezultatele primului semestru au fost afectate în principal de costurile crescute de risc, ca urmare a impactului negativ al pandemiei de coronavirus. Profitul contabil a fost de 75 miliarde HUF (1.041 milioane RON).

Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (55 miliarde HUF/ 764 milioane RON), DSK Bank din Bulgaria (22 miliarde HUF/ 301 milioane RON), Croaţia (10 miliarde HUF/ 139 milioane RON), Ucraina (11 miliarde HUF/ 150 milioane RON) şi Serbia (4 miliarde HUF/ 51 milioane RON).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie