Abonament gratuit

Personalităţile ieşene adresează o scrisoare publică impotriva construirii unui turn lângă Palatul Culturii

A.I.G.
Miscellanea /

Personalităţile ieşene adresează o scrisoare publică impotriva construirii unui turn lângă Palatul Culturii

Peste o sută de personalităţi ieşene, profesori universitari, oameni de cultură, dar şi artişti, cer autorităţilor, într-o scrisoare deschisă, să nu aprobe construirea unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii din Iaşi, conform Agerpres.ro.

Semnatarii scrisorii afirmă că Iaşiul a adunat o zestre de patrimoniu unică, fiind cel mai important centru al ţării, după Bucureşti, însă dezvoltarea economică a oraşului începe să lase o urmă nedorită asupra monumentelor urbei.

"Au fost propuse şi puse în practică diferite proiecte imobiliare, menite să răspundă cererii continue de locuinţe şi spaţii de afaceri sau birouri. Din păcate, nu toate au avut coerenţa necesară, nefiind integrate într-un plan sistematizat, impactul asupra peisajului urban fiind unul mai degrabă negativ, în condiţiile în care Iaşul nu are nici în prezent un Plan de Urbanism General aprobat", se arată în scrisoarea semnată de peste o sută de personaltăţi ieşene, profesori universitari, oameni de cultură, dar şi artişti.

Semnatarii scrisorii afirmă că proiectul imobiliar propus de o cunoscută companie privată urmează să afecteze negativ trei dintre cele mai importante monumente ale Iaşului, respectiv Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi şi Catedrala veche Romano-Catolică.

"Solicităm factorilor de decizie implicaţi în aprobarea acestui proiect, Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean, Primăria Iaşi şi Consiliul Local Iaşi, alături de compania Iulius, să nu aprobe acest proiect, păgubos pentru istoria, dar şi turismul oraşului, pe termen mediu şi lung. Ne dorim dezvoltare economică, dar una sustenabilă, fără afectarea acestui preţios patrimoniu de valoare naţională şi internaţională'' se mai arată în scrisoare.

Investiţia propusă se ridică la peste 300 de milioane de euro. Astfel, vor fi ridicate noi clădiri în apropierea Palatului Culturii din Iaşi, una dintre acestea urmând să aibă 27 etaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie