PROIECTUL DECODE PRIVIND VACCINUL ROMÂNESC ANTI-COVID - APROAPE DE FINALVirgil Păunescu acuză imixtiuni din lumea medicală

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 03 decembrie 2021

Virgil Păunescu

Virgil Păunescu

Contractul privind finanţarea proiectului Decode privind vaccinul românesc anti-Covid se va încheia în 5 decembrie 2021 Funcţionarii Camerei de Conturi Timiş care au verificat finanţarea proiectului Decode, sancţionaţi cu mustrare scrisă Şeful OncoGen susţine că raportul întocmit de aceştia conţine informaţii eronate Virgil Păunescu crede că s-a dorit înlăturarea sa din acest proiect şi de la şefia OncoGen

Proiectul DECODE, prin care guvernările din ultimii doi ani au finanţat cu 3,5 milioane lei cercetarea ştiinţifică privind realizarea unui vaccin anti-Covid de către echipele de specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" (Bucureşti) şi Centrul OncoGen din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brânzeu" din Timişoara, ar trebui să ajungă la final în următoarele două zile. Conform contractului de finanţare nr. 11Sol/2020, semnat anul trecut în luna aprilie - în perioada stării de urgenţă - termenul la care specialiştii OnconGen şi cei ai INCDMM Cantacuzino ar trebui să livreze primul vaccin românesc anti-Covid-19 este 5 decembrie 2021. Potrivit obiectivelor specifice ale proiectului Decode, în speţă este vorba despre un vaccin fără efecte adverse.

Deocamdată, specialiştii implicaţi în acest proiect nu ne pot oferi nicio informaţie, rezultatele urmând a fi prezentate şi analizate la finalul perioadei contractuale, adică după 5 decembrie. Profesorul univ.dr. Virgil Păunescu, şeful echipei de specialişti din cadrul OncoGen ne-a spus că pe site-ul centrului timişorean va fi postat, la începutul săptămânii viitoare, un raport privind modul în care s-a derulat acest proiect şi rezultatele obţinute.

Domnia sa ne-a precizat că informaţiile conţinute în raportul Camerei de Conturi Timiş cu privire la proiectul Decode, informaţii pe care vi le-am prezentat în articolul "Curtea de Conturi: «OncoGen şi Spitalul Pius Brânzeu nu au respectat contractul de finanţare»" , publicat în ediţia din 23 septembrie 2021, sunt false şi că angajaţii Curţii de Conturi din Banat şi-au depăşit atribuţiile.

"I-am reclamat la Curtea de Conturi pe cei de la Camera de Conturi Timiş pentru că au minţit în raportul întocmit cu privire la proeictul Decode. Am stat cinci ore de vorbă cu ei şi, cu toate acestea, au scris în raport că nu le-am furnizat informaţii. De ce au scris ei aşa ceva în raport? N-a fost ceva de genul să ne pună întrebările în scris şi să nu răspundem. Am avut o corespondenţă cu ei. Ne-au întrebat anumite lucruri şi doreau să răspundem în două zile. Le-am transmis că le vom răspunde într-o săptămână, pentru că nu puteau fi verificate toate aspectele în doar două zile. A fost o corespondenţă permanentă cu cei de la Camera de Conturi Timiş cu ei. Dar la un moment dat, văzând ce întrebări pun şi că ei confundă un laborator de cercetare - cum este al nostru - cu un laborator de analize medicale, am refuzat să răspund şi am mers să discut cu conducerea Camerei de Conturi Timiş. Am stat cinci ore de vorbă cu conducerea Camerei de Conturi Timiş să lămuresc persoaneel respective de ce întrebările lor nu sunt relevante pentru cercetare. Cu toate acestea au ales să facă un raport în totalitate mincinos pe care l-am reclamat la conducerea Curţii de Conturi. Ancheta făcută de cei de la Bucureşti a durat luni de zile şi, spre surpriza mea plăcută, i-au sancţionat pe funcţionarii Camerei de Conturi Timiş care au întocmit respectivul raport. Am fost surprins pentru că, de obicei, nu se sancţionează între ei. Autorii raportului au primit mustrare scrisă din partea conducerii Curţii de Conturi", a declarat, pentru ziarul BURSA, Virgil Păunescu, şeful Centrului OncoGen din Timişoara.

El ne-a transmis că, de fapt, prin acel raport, s-a dorit înlăturarea sa din acest proiect şi chiar de la conducerea OncoGen.

"Este o tehnică simplă. Dacă nu furnizezi informaţii, Curtea de Conturi încearcă să te trimită la Parchet sau la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde eşti anchetat între 3 şi 5 ani, perioadă în care rişti să fii suspendat din activitate sau să te dea afară din serviciu şi s-a terminat. Avem colegi care au 14-15 ani de activitate blocată de către Curtea de Conturi care te trimite de la o instituţie la alta. Consider că toată povestea asta a venit din lumea medicală. Nu ştiu nici acum dacă funcţionarii Camerei de Conturi Timiş au trimis sau nu respectivul raport la Parchet. Sper că nu, din moment ce au fost sancţionaţi de superiorii lor", ne-a spus Virgil Păunescu.

În legătură cu acest aspect, am încercat să obţinem mai multe informaţii de la Camera de Conturi Timiş. Din păcate, ni s-a transmis că singura persoană ce are în atribuţii furnizarea de informaţii către mass-media este în concediu şi nu poate fi contactată în această perioadă.

Amintim că proiectul Decode privind dezvoltarea unui vaccin peptidic profilactic pentru Covid-19 bazat pe epitopi recunoscuţi de sistemul imun este finanţat de Guvern, din bugetul de stat, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării. Atât UEFISCDI, SCJU Pius Brânzeu cât şi INCDMM Cantacuzino susţin că activităţile efectuate sunt în concordanţă cu proiectul finanţat, că cheltuielile au fost efectuate în limita finanţării, că rezultatele sunt încurajatoare şi că rezultatele vor fi evaluate, analizate şi interpretate la finalizarea proiectului Decode, adică după data de 5 decembrie.

Cu toate acestea, funcţionarii Camerei de Conturi Timiş, care au efectuat o verificare în primăvara acestui an, au afirmat în raportul întocmit următoarele:

"Nu au fost respectate prevederile Contractului de finanţare nr.11 Sol/2020 încheiat între SCJUPBT, în calitate de contractor, şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, în calitate de Autoritate Contractantă, Ordinul Ministrului Sănătăţii 1369/2017 (...), OG 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică (...) şi Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 1917/2005".

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Acest tip de vaccin e valabil 17 ani, ar face concurenta vaccinurilor facute din 6 in 6 luni. Profitul poarta fesul!

  deja situatia e mult, mult, mult prea avansata ...

  I-am sustinut pe d-nul Paunescu si proiectul unui vaccin anti-covid romanesc (in 2020) - pana sa imi dau seama de structura de mita si coruptie data de Big Pharma reprezentantilor statului roman (fapt care ar fi blocat orice tentativa de cercetare in directia asta la nivelul Min. Sanatatii = asa cum s-a si intamplat) ...  

  Dar deja situatia PREZENTA e cumplit de avansata ...  

  ca sa intelegeti: deja nu mai conteaza un vaccin romanesc anti-covid... ca structura deja sunt puse in scena situatiile pentru demolarea intregii clase politice ilicite si neo-comuniste si neo-bolsevice intr-o proportie mai mare de 50% si nimeni nu mai da inapoi.  

  Agresiunea asupra poporului roman, asupra stilului nostru de viata si (considerand si individual situatia) asupra mea si intereselor mele e deja prea extinsa si prea mare.  

  Politicienii si-au dat toata arama pe fata si eu (si intreg poporul, de altfel) am inteles ca a venit momentul ISTORIC al eliminarii lor in masura in care actioneaza impotriva Romaniei.  

  A promova masuri dictatoriale ca introducerea certificatului verde, a promova obligativitatea vaccinarii cu un produs incert si toxic (anti-covid), a avea posturi politice si publice tipice unei dictaturi... toate m-au convins ca actuala clasa politica in intregime si-a ratat ultima sansa de a fi iertata si de a trai in coexistenta cu acest popor.  

  Deja suntem adanc avansati in proiectul salvarii acestei tari de la distrugerea indusa de clasa politica romaneasca corupta care ne-a vandut intereselor eterne si big pharma pe nimicuri dpdv financiar(de ex: mita per porc politic de 5 ...pana la 30 milioane euro - in viitor veti auzi cine , ce si cum). Zic nimicuri dpdv financiar pt ca e vorba de vanzarea unui intreg popor deodata si aruncarea lui in Moarte prin injectare cu toxine si inregimentarea cu forta intr-o dictatura prin introducerea mijlocului de control numit certificat verde. Sunt bani putini ... pentru vanzarea unui popor intreg , intelegeti, nu?  

  Acum (in logica lanturilor situationale trasate) urmaresc si astept sa fie luate deciziile necesare pentru continuarea demersului meu: introducerea vaccinarii obligatorii (fatis sau ascuns, nu conteaza) si a obligativitatii certificatului verde la munca. Mai apoi, desigur, urmeaza reactia populara.  

  E nevoie de 2 pentru un tango al Mortii, nu?

  Dansand cu o intreaga generatie de degenerati neo-bolsevici si neo-comunisti, conducandu-i catre mormantul Istoriei... Tara mea MERITA asa ceva, MERITA LIBERTATEA!  

  Eram sceptic dar iata ca si altii pot. Articol din revista Nature din vara lui 2021.

  CoVac-1 is a peptide-based vaccine candidate, composed of SARS-CoV-2 T cell epitopes derived fr om various viral proteins1,2, combined with the Toll-like receptor 1/2 agonist XS15 emulsified in Montanide ISA51 VG, aiming to induce profound SARS-CoV-2 T cell immunity to combat COVID-19. We conducted a phase I open-label trial, recruiting 36 participants aged 18 to 80 years, who received one single subcutaneous CoVac-1 vaccination. The primary endpoint was safety analysed until day 56. Immunogenicity in terms of CoVac-1-induced T-cell response was analysed as main secondary endpoint until day 28 and in the follow-up until month 3. No serious adverse events and no grade 4 adverse events were observed. Expected local granuloma formation was observed in all study subjects, while systemic reactogenicity was absent or mild. SARS-CoV-2-specific T cell responses targeting multiple vaccine peptides were induced in all study participants, mediated by multifunctional T-helper 1 CD4+ and CD8+ T cells. CoVac-1-induced interferon-? T cell responses persisted in the follow-up analyses and surpassed those detected after SARS-CoV-2 infection as well as after vaccination with approved vaccines. Furthermore, vaccine-induced T- cell responses were unaffected by current SARS-CoV-2 variants of concern (VOC). Together, CoVac-1 showed a favourable safety profile and induced broad, potent and VOC-independent T- cell responses, supporting the presently ongoing evaluation in a phase II trial for patients with B cell/antibody deficiency. 

  1. Fabricat in Germania. Spune ca participantii (putini) nici nu au avut reactii adverse sistemice (febra, dureri de cap) si ca raspunsul celulelor T a DEPASIT pe cel obtinut din porcariile mRNA actuale.

  Daca au fost asa de mincinosi si escroci trebuia dati afara.Daca au primit sarcini din partea conducerii,trebuia data afara din institutie persoana respectiva.Pentru cine lucrau sau au fost numai niste razbunari prostesti?

  1. curtea de conturi a fost " batzul" de razbunare pentru ca au indraznit sa cerceteze si sa se constituie intr-o potentiala alternativa la vaccinurile toxice din Vest... de aceea functionarii din ministerul sanatatii in 2020 i-au blocat cercetatorului Paunescu ORICE TENTATIVA de a obtine finantare si de a-si duce la bun sfarsit proiectul.

   au contribuit si usr si pnl  

   motivul pt contributia usr si pnl e mita imensa data din afara tarii la politicienii de la noi ca sa le cumparam noi mizeriilor lor cu 1-6 luni garantie, nu sa dezvoltam noi ceva cu 15-17 ani garantie post-vaccin...

   Mon Cher Vali, spune-ai ca nu te mai ambalezi in postari prostace. Te-a reactivat foamea? Setea? De adevar, kaneshno!

   Intrebare, simpla. Daca Occidentul, corupt si corupator, il faulteaza pe Popescu, orice Popescu, ce-l impiedica (pe Popescu, orice Popescu) sa se descatuseze in tarile fara catuse: China, Russia, North Korea, Cuba...

  Cine sunt jigodiile care au dispus blocarea cercetarii din ministerul sanatatii?La nivelul ministrilor USR?

  1. da, cu ordin din afara tarii

  Bravo Cantacuzino! Bravo Timis!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro