Resurse Umane

07 ianuarie 2020
Generaţia Millennials, statornică la locul de muncă

Generaţia Millennials, statornică la locul de muncă

Ziarul BURSA #Companii / 17 decembrie 2019

Statornicia angajaţilor este foarte importantă pentru o companie. Perioada medie petrecută de angajaţi într-o companie este de patru ani, iar cei mai statornici sunt angajaţii din generaţia Y sau Millennials (născuţi între 1977-1994), care de altfel reprezintă majoritatea angajaţilor (peste 60%) din cadrul companiilor analizate într-un studiu PwC.

EDUCAŢIERecrutarea şi menţinerea profesorilor în sistem, obiectiv pentru minister

Ziarul BURSA #Politică / 17 decembrie 2019

Ministerul Educaţiei caută, cu înfrigurare, la final de an, să identifice măsurile necesare pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, la o dezbatere privind rezultatele testelor PISA, că instituţia pe care o conduce se va concentra în intervenţiile sale pe "acei factori care ţin în primul rând de şcoală" şi anume curriculum scris şi predat şi o mai bună pregătire a profesorilor:

Migraţia legală - o soluţie de moment, în urma exodului muncitorilor români

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 13 decembrie 2019

1.000.000 de persoane - deficitul de forţă de muncă din ţara noastră  

Florin Jianu: "Trebuie să avem mai mult curaj să devenim un pol regional de atragere a talentelor antreprenoriale, a angajaţilor şi a companiilor"

Brexitul este un fenomen pe care îl putem folosi ca oportunitate pentru a reduce deficitul de forţă de muncă prin aducerea în ţară a românilor care vor să se întoarcă acasă deoarece nu îşi găsesc locul în Marea Britanie după ce aceasta va părăsi Uniunea Europeană, a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România(CNIPMMR), în cadrul conferinţei Migraţia legală în 2020, eveniment organizat de Centrul Român pentru Integrare(CERI).

Sindicaliştii, în alertă: 20.000 de profesori pot rămâne şomeri

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 23 octombrie 2019

Profesorii au parte de o surpriză mai puţin plăcută la doar o lună după începerea noului an şcolar. Sindicaliştii din educaţie susţin că până la 20.000 de profesori riscă să-şi piardă locurile de muncă, după ce Senatul a adoptat iniţiativa senatorului PSD Liviu Marian Pop cu privire la reducerea numărului de ore în învăţământ.

Cristina Chiriac, preşedintele CONAF şi iniţiatorul proiectului "Pactul pentru Muncă", apreciază că mediul antreprenorial şi patronal a conştientizat că altă cale decât cea de unitate nu există.

CRISTINA CHIRIAC, CONAF:"Unitatea poate evita o criză generală a forţei de muncă"

Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 03 octombrie 2019

Modificarea legislaţiei în domeniul fiscalităţii pentru creşterea câştigului salarial, luarea unor măsuri fiscal-bugetare care să stimuleze inves­tiţiile, implementarea pe scară largă a unui sistem dual de învătământ calibrat pe nevoile antreprenorilor, atragerea de forţă de muncă din străinătate, dar şi alocarea unui buget mai mare pentru educaţie se numără printre măsurile propuse şi agreate de reprezentanţi ai guvernului, administraţiei locale, patronate, antreprenori, multinaţionale, directori de companii şi reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul conferinţelor "Pactul pentru Muncă", organizate de CONAF şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Sursa foto: Twitter

Rata şomajului, la un minim istoric

D.I.Miscellanea / 02 mai 2018

Rata şomajului în luna martie a acestui an a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, până la 4,5%, faţă de cea înregistrată în luna precedentă (4,6%), se arată într-un raport al Institutului Naţional de Statistică (INS), dat publicităţii.

Peste 1.400 de locuri de muncă în reţeaua Eures

Peste 1.400 de locuri de muncă în reţeaua Eures

D.I.Miscellanea / 25 aprilie 2018

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 1.409 locuri de muncă, cele mai multe în Germania, Olanda şi Malta, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru...

Sursa foto: Facebook

Peste 26.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

D.I.Miscellanea / 14 martie 2018

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 26.484 locuri de muncă, în data de 14 martei, se arat[ ]ntr-un comunicat...

Sursa foto: Twitter

Peste 24.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional

D.I.Miscellanea / 13 martie 2018

Aproape 24.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Timiş şi Sibiu, în timp ce în Suceava, Bacău şi Caraş-Severin sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit...

Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

D.I.Miscellanea / 23 februarie 2018

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate, astăzi, 31.312 locuri de muncă, informează instituţia într-un comunicat...

Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

D.I.Miscellanea / 22 februarie 2018

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate, astăzi, 31.419 locuri de muncă, se arată într-un comunicat al...

<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo