Abonament gratuit

Senatorii americani sunt împotriva emiterii de licenţe pentru companiile partenere Huawei

I.L.
Internaţional /

Senatorii americani sunt împotriva emiterii de licenţe pentru companiile partenere Huawei

Un grup bipartizan, format din 15 senatori americani au cerut joi Departamentului de Comerţ,

suspendarea emiterii de licenţe către companiile care fac afaceri cu grupul Huawei Technologies, relatează News.ro.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump, senatorii afirmă că administraţia trebuie să oprească emiterea de licenţe până când "un raport cu criterii specifice pentru a determina dacă aprobarea unei licenţe implică un risc pentru securitatea naţională" va fi realizat de Congres.

Administraţia Trump a anunţat miercuri că a început să emită licenţe pentru a permite unor furnizori să reia vânzările cu grupul chinez producător de echipamente de telecomunicaţii, după ce a fost plasat acum şase luni, pe lista negră din cauza riscurilor de securitate.

Un oficial american a declarat miercuri că dintre cele aproximativ 300 de solicitări pentru licenţe, au fost aprobate aproximativ 75.

În scrisoarea semnată de liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi de senatorul democrat Tom Cotton, cere ca liderii din Congres "să fie informaţi înainte de emiterea vreunei licenţe către companii americane pentru vânzarea de componente grupului Huawei şi afiliatelor acestuia".

Comisia Federală pentru Comunicaţii intenţionează să voteze vineri pentru a desemna Huawei şi ZTE ca fiind riscuri pentru securitatea naţională, interzicând operatorilor din mediul rural să folosească un fond guvernamental de 8,5 de miliarde de dolari pentru a cumpăra echipamente sau servicii de la cele două companii chineze. Comisia mai intenţionează că propună ca operatorii respectivi să fie obligaţi să elimine şi să înlocuiască echipamentele de la cei doi furnizori chinezi, mai menţionează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie