Vicepreşedintele ASF: "Avem un număr istoric de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti"

V.S.
Miscellanea / 18 septembrie

Vicepreşedintele ASF: "Avem un număr istoric de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti"

Bursa de Valori Bucureşti a ajuns la un număr istoric de investitori, respectiv 160.000 de investitori direcţi şi 520.000 de investitori care îşi plasează banii prin intermediul fondurilor de tip OPCVM, organismele de plasament colectiv în valori mobiliare, a afirmat, luni, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Gabriel Grădinescu, potrivit Agerpres.

"La momentul actual avem un număr istoric de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti. Cifrele vorbesc de la sine. Astăzi vorbim de circa 160.000 de investitori direcţi la Bursa de Valori şi peste 520.000 de investitori care îşi plasează banii prin fondurile de tip OPCVM-uri. Trendul crescător al numărului de investitori de pe piaţa de capital se poate asigura, consider eu, prin predictibilitatea şi flexibilitatea în domeniul de reglementare, prin dezvoltarea educaţiei financiare a populaţiei şi prin crearea de noi produse financiare la BVB. Această creştere substanţială se datorează atât programului Fidelis, derulat de Ministerul de Finanţe, cât şi admite la tranzacţionare în luna iulie a Hidroelectrica doar la BVB", a spus Gabriel Grădinescu, la ediţia a şasea a Forumului Pieţei de Capital, organizat de Financial Intelligence.

El a declarat că la Hidroelectrica a fost înregistrată cea mai mare valoare subscrisă de investitorii de retail la un IPO derulat în România, de 6,3 miliarde de lei, cu un grad de supra-subscriere de 4,7 ori şi cel mai mare număr de subscriere de ordine subscrise într-un IPO în România, de 51.865 de ordine.

În opinia vicepreşedintelui ASF, estimările pesimiste privind insuficienţa resurselor şi lipsa infrastructurii, dar şi a faptului că avem o piaţă mică nu s-au adeverit.

"M-am uitat zilele trecute la un articol din urmă cu un an. Se preconiza că listarea la Bursă nu poate să se facă decât undeva la o sumă maximă de 700 de milioane de euro, 7-8% din ofertă, ceea ce s-a dovedit că nu este adevărat. A fost un real succes. Important este că România a fost pusă pe harta IPO-urilor derulate în acest an. Spre comparaţie, toate cele 34 de IPO-uri derulate în primul semestru în Europa au totalizat 2,4 miliarde (de euro n.r.) şi doar IPO-ul de la bursa noastră a fost de 1,9 miliarde de euro. Suficienţi bani! Putem spune că listarea Hidroelectrica reprezintă un început, unul din cele mai bune începuturi pentru demersurile susţinute în cadrul strategiei privind dezvoltarea pieţei de capital din România în perioada 2023-2026, aprobată prin HG 506 pe 2003, şi care va fi susţinută de către ASF pentru continuarea eforturilor de implementare a măsurilor care vor duce la consolidarea acestei pieţe", a concluzionat Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fara ASF sau cu un ASF autentic (si nu unul capusat de infractori), bursa ar fi avut un numar dublu de investitori.

    ASF-ul este un bolovan agatat de gatul Bursei de la Bucuresti.

    Culmea este ca dintre toti actorii pietei de capital, exact ASF-ul s-a grabit sa iasa in fata cu lauda. 

    Cu noile modificari de taxe si impozite veti pierde destui !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb