VOLODIMIR ZELENSKI:"Reconstrucţia Ucrainei va fi cel mai mare proiect economic din Europa"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 3 iulie

"Reconstrucţia Ucrainei va fi cel mai mare proiect economic din Europa"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ieri noaptea că reconstrucţia Ucrainei, "în sensul amplu al cuvântului", va fi "cel mai mare proiect economic în Europa" şi va pune noi baze pentru o Ucraină "sigură şi modernă", relatează astăzi EFE, conform Agerpres.

În discursul său din noaptea de sâmbătă spre duminică, preluat de agenţia locală Unian, Zelenski s-a referit la Conferinţa privind Reconstrucţia Ucrainei, care începe luni la Lugano (Elveţia), ca la "un mare eveniment internaţional" dedicat reconstrucţiei ţării "în sensul larg al cuvântului".

"Nu trebuie să ne limităm la reconstrucţia a tot ceea ce au distrus ocupanţii, ci trebuie să creăm o nouă bază pentru viaţa noastră, pentru o Ucraină sigură, modernă, comodă şi fără restricţii. Pentru aceasta avem nevoie de investiţii uriaşe: miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituţii şi, desigur, reforme", a subliniat Zelenski.

În Lugano, Ucraina va prezenta mâine un plan naţional privind modalităţile de implementare a întregului proces, a transmis liderul de la Kiev.

"În fapt, este vorba despre cel mai mare proiect economic al timpurilor noastre în Europa şi despre o ocazie excepţională pentru a ne prezenta tuturor statelor, tuturor companiilor pe care le vom invita să lucreze în Ucraina", a adăugat el.

Zelenski a menţionat că teritoriul format din 10 regiuni a fost afectat de lupte de la începerea invaziei ruse la 24 februarie.

"În tot acest timp am reuşit să eliberăm 1.027 oraşe şi sate, alte 2.610 se află încă sub ocupaţie rusă. Iar majoritatea dintre ele au nevoie să fie reconstruite, sute dintre ele au fost distruse complet de armata rusă, pur şi simplu trebuie construite de la zero", a spus Zelenski.

În plus, a continuat preşedintele ucrainean, zeci de oraşe din alte regiuni ale ţării au fost lovite de rachete şi sute de companii au fost distruse, între ele industrii complexe şi foarte periculoase, precum industria chimică şi metalurgică.

Zelenski a mai spus că autorităţile ucrainene au început deja, cu propriile mijloace, să revină la viaţa normală în zonele şi teritoriile eliberate, "însă a pune în mişcare un proiect de asemenea anvergură în întreaga ţară, a oferi noi standarde de securitate, o nouă calitate a vieţii, este posibil doar atrăgând capacităţi internaţionale", a insistat el.

Pe de altă parte, Zelenski le-a cerut ucrainenilor să recurgă la toate contactele din străinătate şi la toate posibilităţile pe care le au la îndemână pentru a transmite adevărul despre război.

"Folosiţi constant toate contactele pe care le aveţi în străinătate, toate oportunităţile de informare - inclusiv reţelele sociale - pentru a transmite adevărul despre război şi despre crimele ocupanţilor pământurilor noastre", a îndemnat el.

Totodată, Zelenski le-a cerut ucrainenilor aflaţi în oraşele din ariergardă să nu uite că războiul nu s-a încheiat şi să continue să sprijine armata.

"În multe oraşe din ariergardă există acum un sentiment de relaxare, dar războiul nu s-a terminat. Continuă încă. Din nefericire, cruzimea sa sporeşte în unele locuri şi nu trebuie să uităm acest lucru. De aceea, ajutaţi armata, ajutaţi voluntarii, ajutaţi-i pe toţi aceia care au rămas singuri în aceste momente", a insistat preşedintele ucrainean.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La armament toata lumea a incercat,a flmat ca sa vanda,au utilizarea filmata pe campul de lupta!

    La reconstructie,vor cauta motive de coruptie si vor gasi ca e supercorypta Ua,si apoi mai taie din bani prevalandu se de acest motiv 

    1. elenski asta crede ca Europa mai are bani. Saracul de el.... habar nu are ca EU este falita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro