Marile victorii au parte de tratament special. Uneori chiar regal, iar jucătorii Spaniei au avut parte de aşa ceva. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a mers în vestiarul selecţionatei ţării sale pentru a-i felicita pe jucători pentru victoria zdrobitoare din partida de debut cu Costa Rica (7-0).

"În viaţa mea nu am asistat la o partidă a selecţionatei cu un astfel de rezultat. Am fost încântaţi, la fel ca toţi ceilalţi. În afara rezultatului, ne-a făcut plăcere să vă urmărim cum jucaţi", le-a spus cu această ocazie suveranul spaniol componenţilor La Roja. "Nu sunt un expert, dar un am văzut nicio greşeală ("eu da", l-a completat selecţionerul Luis Enrique, aflat alături). A fost o adevărată bucurie, un spectacol şi este frumos să începi aşa, deşi, evident, este un drum lung de parcurs", a subliniat regele Felipe al VI-lea.

Preşedintele Guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a felicitat la rândul său naţionala ţării sale printr-un mesaj postat pe Twitter: "Debut impresionant pentru Spania la Cupa Mondială. Ce joc grozav! Felicitări întregii echipe pentru această victorie istorică. Până la următoarea! #Vamos Espana!".

Selecţionerul Luis Enrique a declarat că Spania "a rupt blestemul": "Din punct de vedere istoric, Spania nu este o echipa care îşi începe competiţiile majore cu o victorie, dar am rupt acest blestem astăzi. Am început destul de bine, am dominat în toate aspectele jocului.Am citit mereu că ne-au lipsit golurile, dar de când am ajuns în fruntea selecţiei, suntem cei care marcam cele mai multe goluri. Acestea sunt faptele. Avem foarte mulţi jucători care pot înscrie, ajungem la poartă într-un mod colectiv. Acum jucăm următorul meci împotriva Germaniei. Şi Germania trebuie să câştige. Şi SUA de asemenea. Vrem să câştigăm. Laudele te slăbesc, chiar dacă este adevărat că este mult mai bine să te pregăteşti pentru un meci în aceste condiţii. Şi ştiu cum sunt jucătorii mei. Vom juca împotriva Germaniei la fel ca în seara asta. Evident, Germania este o mare putere, ne pot învinge. Dar vom juca la fel. Şi nu am nicio îndoială că jucătorii vor aborda meciul cu acelaşi spirit de câştig. Dacă nu chiar mai mult".

Spania, campioana mondială din 2010, a stabilit cel mai mare scor de până acum la CM 2022.