Franţa, Portugalia şi Germania s-au calificat în optimi, aşa cum arătau şi calculele hârtiei. Treaba nu a fost deloc simplă, nu foarte des a putut fi văzută Germania trăgând de timp pe propriul teren pentru a smulge egalul salvator. Ungaria părăseşte competiţia cu fruntea sus, a arătat că are curaj, dar şi mijloace fotbalistice.

Cele două partide au stat sub semnul unui echilibru mai puţin scontat înainte ca arbitrii să fluiere startul lor. Primul gol al Ungariei a aruncat grupa şi calculele în aer, iar ploaia torenţială de la Munchen a reprezentat un aliat pentru maghiari în prima repriză. Eliminaţi din competiţie la scorul de la pauză, germanii au intrat bulversaţi la cabine. Au ieşit mai motivaţi, dar este evident pentru toată lumea că această echipă nu mai este capabilă să ofere prestaţii la un nivel ridicat meci de meci. După pauză s-a ieşit la joc şi într-un singur minut scorul a trecut prin mai multe transformări, 0-1, 1-1, 1-2, maghiarii reuşind o replică uluitoare. Egalarea salvatoare a venit pe final, iar Germania va juca în optimi, pe Wembley, cu Anglia.

Franţa şi Portugalia au mers cap la cap, egalitatea fiind menţinută şi în ceea ce priveşte marcatorii: Ronaldo şi Benzema, câte două reuşite. Ronaldo a ajuns în punctul în care meci de meci mai bate câte un record şi asta îl motivează extraordinar. Franţa a câştigat grupa şi va juca la Bucureşti cu Elveţia, Portugalia are o misiune mult mai grea, va întâlni Belgia.