Actualizare - Managerul de comunicare al FRF, Răzvan Mitroi, a dezminţit informaţia lansată de ministrul Tinereului şi Sportului, Eduard Novak, potrivit căreia gradul de ocupare al Arenei Naţionale a fost crescut de guvern de la 25 la sută la 50 la sută

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă este adevărată informaţia Mitroi a răspuns: "Nu, simplu. Hotărărea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de ieri, hotărârea numărul 39, spune clar că este vorba de meciul al patrulea, din optimile de finală, din 28 iunie, când suplimentarea de la 25 la 50 la sută se va face doar cu persoane vaccinate, care au trecut de schema completă acum zece zile şi dacă nu au trecut zece zile trebuie să se testete, dar tot să fie vaccinate".

---

Ministrul Tineretului şi Sporturilor a făcut un anunţ important cu doar 24 de ore înainte de startul EURO 2020. Suporterii vor putea ocupa 50 la sută din capacitatea de 55.000 de locuri a Arenei Naţionale şi la primele trei meciuri, din cadrul grupelor. Astfel, potrivit ministrului Eduard Novak, peste 27.000 de spectatori vor putea să asiste la partide: "Trebuie să ştiţi că ieri am aprobat în şedinţa de guvern 50% (n.r. - din capacitate) pentru meciurile de la Euro. Cred că este un pas uriaş şi probabil că şi organizatorii se vor folosi de aceste numere. Suntem deschişi. Cred că o să avem un eveniment super. Este un eveniment istoric, poate marca efectiv viitorul sportului românesc. Mi-aş dori mai mult ca naţionala României să facă nişte paşi istorici şi să ne calificăm în viitor la turnee finale. Avem ce trebuie, poate trebuie să mai schimbăm câteva lucruri".

Meciurile de pe Arena Naţională sunt următoarele: 13 iunie: Austria - Macedonia de Nord, grupa C; 17 iunie: Ucraina - Macedonia de Nord, grupa C; 21 iunie: Ucraina - Austria, grupa C; 28 iunie: Optime de finală: 1F - 3A/B/C.