Italia a trecut de Ţara Galilor şi a câştigat grupa fără să primească gol mergând în faza superioară alături de adversara sa. Elveţia a învins Turcia, dar trebuie să aştepte finalul celorlalte grupe pentru a afla dacă prinde optimile.

Italia a venit pe "cai foarte mari" la acest meci, dar nici galezii nu stăteau deloc rău cu moralul. Cu şase puncte, italienii erau deja în optimi, pentru ei se mai juca doar locul 1. Aşa stând lucrurile, antrenorul Mancini (foto) a introdus 8 rezerve, care nu s-au mişcat rău, pe parcurs folosind şi alţi fotbalişti mai puţin utilizaţi în primele două confruntări. Unicul gol al meciului a fost marcat de Pessina. Galezii erau mai mult cu gândul la ce se întâmplă la Baku, în celălalt meci din grupă, iar asta s-a văzut în ceea ce priveşte aportul lor ofensiv. La final ambele echipe au fost mulţumite, iar acum aşteaptă să afle cu cine vor juca în optimi. Partida a fost una "minimalistă", dar cinstită, infirmând remiza de salon de care se tot vorbise.

Cum ar zice un prieten, de reţinut şi după acest meci: chiar dacă scoţienii pretind că au inventat whisky-ul, adevărul istoric e altul, primii care au fabricat băutura (în jurul anului 500) sunt galezii, oamenii care dominau atunci mările Irlandei şi Scoţia. Ce înseamnă asta? Englezii au inventat fotbalul, dar italienii au rafinat continuu acest sport, uneori a ieşit o poşircă, alteori o licoare divină.

În celălalt meci al grupei, Elveţia a intrat pentru calificare, Turcia pentru ...nimic. Din start s-a văzut că nu se pune problema învingătoarei, ci doar a scorului. Turcia a reprezentat o mare deziluzie la acest turneu final, echipa fiind o umbră a formaţiei care a jucat foarte bine în preliminarii. Clasamentul final este: 1. Italia (9 puncte), 2. Ţara Galilor (4), 3. Elveţia (4), 4. Turcia (0).