Ucraina a învins Macedonia de Nord, 2-1, şi păstrează şanse la o calificare în optimi. Aşteptările au fost confirmate, la Bucureşti a plouat bine şi cu ocazia celui de-al doilea meci, iar Macedonia, cea mai slab cotată echipă de la turneul final, a pierdut, din nou.

Prima repriză a fost la discreţia ucrainienilor care putea înscrie de patru-cinci ori. Au făcut-o de două ori, prin Yarmolenko (foto) şi Yaremchuk. Apetitul ofensiv al vecinilor noştri este moştenit chiar de la antrenorul Shevchenko, o glorie a fotbalului mondial, care totuşi a avut câteva schimbări mai puţin inspirate. După pauză lucrurile au "explodat" din punctul de vedere al jocului. Macedonia a primit şi a ratat un penalty, dar în aceeaşi fază Alioski, omul care executase, a înscris. Arbitrajul video a oferit o lovitură de la 11 metri şi Ucrainei, dar Malinovskyi a fost mai puţin norocos, ratând. Cert este că meciul a fost unul viu disputat, cu multe faze de poartă, cei 10.001spectatori prezenţi pe Arena Naţională având ce să vadă. Nu a fost chiar ca în "1001 de nopţi", dar a fost bine.

Macedonenii rămân cu bucuria participării la turneul final, iar suporterii cu dansurile, nopţile albe, berile băute şi prieteniile legate la Bucureşti. Nu e puţin lucru. Fotbalistic nu au arătat mare lucru, doar un veteran, Pandev, care şi-a făcut datoria până la capăt, şi foarte multă ambiţie.