Organizator: Ziarul BURSA
 

 
în parteneriat cu


  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Parteneri Media
 
 
 
 
 
 
 
CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună"

Antreprenoriatul feminin - cel mai important motor de relansare economică

mărește imaginea
    Femeile din țara noastră pot reuși în afaceri la fel de bine ca bărbații, ba chiar, uneori, cu mai multă res-ponsabilitate și cu grijă sporită pentru detalii, fără să facă rabat la calitate. Acesta este principalul mesaj transmis, ieri, de cele peste 130 de femei de afaceri prezente la Conferința "Antreprenoriatul Feminin: Femeia la putere - o lume mai bună", organizată de Ziarul BURSA în parteneriat cu Asociația Națională a Antreprenorilor.

    În calitate de invitat special, Alteța Sa Regală Prințesa Lia a României, care și-a declarat încrederea în antreprenoriatul feminin, a subliniat că femeile de afaceri sunt cele mai bune ambasadoare ale țării noastre, subliniind că lobby-ul este deosebit de important pentru promovarea femeilor antreprenor.

    "Dacă vrei să urci un munte, trebuie mai întâi să-l privești cu foarte mult respect și apoi să-l iubești. La fel se întâmplă cu viața noastră profesională", a subliniat, la rândul său, Cristina Chiriac, președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor din România și ambasador al Antreprenoriatului Feminin.

    Femeile de afaceri prezente, ieri, la eveniment au scos în evidență și obstacolele care stau în calea creării unei cariere profesionale, printre acestea numărându-se atât fiscalizarea excesivă, cât și lipsa de transparență a instituțiilor publice.

    Cu toate acestea, antreprenoriatul feminin reprezintă cel mai important motor de relansare economică, în opinia Danielei Niculescu, directorul Direcției de IMM din cadrul "Alpha Bank", având în vedere că, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, femeile au fost afectate mai puțin de criza economică actuală, nivelul de șomaj din rândul femeilor fiind mai mic, în raport cu cel înregistrat în cazul bărbaților.

    Femeile antreprenor au fost încurajate de Prințesa Lia să intre în dezbateri cu politicienii, ca să-și impună "ideile de dezvoltare sănătoasă" a mediului de afaceri și a economiei, în general.

    GRUIA STOICA: "Mediul de afaceri a trecut și trece prin momente delicate"
    ALTEȚA SA REGALĂ PRINȚESA LIA A ROMÂNIEI: "Femeile de afaceri, cele mai bune ambasadoare ale României"
    CRISTINA CHIRIAC: "Școala de Business", sprijin pentru tinerii antreprenori
    NICOLETA MUNTEANU: "Medierea, singura metodă prin care poți scăpa elegant de insolvență"
    SORINA RIBINCIUC: "Salrom" promovează turismul în saline
    DANIELA NICULESCU: "Potențialul antreprenorial al femeii, încă neexploatat"
    ANDREEA PAUL: "Dacă rezolvăm problema transparentizării, economia va crește, anual, cu un punct procentual"
    ILINCA ROSETTI: "Femeile își conduc afacerile cu grijă sporită"


.