speakeri
Claudiu Dumbrăveanu
Director General al Direcţiei Generale Piaţă Energie şi Preţuri din cadrul ANRE
•"Sperăm ca deciziile din perioada crizei să nu afecteze industria energiei"
Cu toţii traversăm în prezent criza generată de pandemia de coronavirus şi sperăm că deciziile care vor fi luate de autorităţi în acest timp nu vor afecta viitorul, respectiv funcţionarea ulterioară a economiei, ci, dimpotrivă, vor permite o ieşire lină, o reaşezare cât mai rapidă a tuturor relaţiilor, potrivit domnului Claudiu Dumbrăveanu, director general al Direcţiei Generale Piaţă Energie şi Preţuri din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Corneliu Bodea
Preşedinte, Centrul Român al Energiei
•"Sistemul energetic va depăşi această criză, în ciuda măsurilor legislative de neînţeles"
Sistemul energetic are capacitatea de a depăşi această perioadă, cu toate inconsecvenţele create de măsurile legislative care par să nu aibă legătură cu problema adevărată, consideră Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Domnia sa a subliniat că în această perioadă există scăderi abrupte ale consumului de energie, de aproximativ 17%, faţă de perioada similară a anului trecut.
Daniel Burlan
Preşedinte al Directoratului, Complexul Energetic Oltenia
•"Trebuie să avem o politică energetică de reducere a dependenţei faţă de energia importată"
Trebuie să avem o politică energetică de reducere a dependenţei faţă de energia importată, consideră Daniel Burlan, Preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, precizând: "Aici aş vrea să atrag atenţia asupra energiei care vine din zona non-euro, ce este produsă în termocentrale pe cărbune, care la intrarea în ţară nu este purtătoare de plăţi de certificate de emisii CO2".
Ion Lungu
Preşedinte, Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România
•"Scăderea consumului şi reducerea preţurilor taie apetitul de investiţii în energie"
Scăderea consumului şi reducerea preţului în sectorul energetic taie apetitul de investiţii în acest domeniu, susţine Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER). Potrivit domniei sale, investiţiile în domeniul energetic se recuperează într-un termen mai lung, mai ales în partea de producţie, şi, acum, vor fi oarecare reţineri din partea oamenilor de afaceri.
Ovidiu Demetrescu
Partener London Brokers şi OCD Capital & Resource
•"Sistemul energetic trebuie să funcţioneze ireproşabil, mai ales în vreme de criză"
Sistemul energetic trebuie să funcţioneze ireproşabil, mai ales în vreme de criză, pentru că viaţa modernă aşa cum o ştim depinde de alimentarea cu energie electrică, gaze şi carburanţi, a declarat, ieri, Ovidiu Demetrescu, partener London Brokers şi OCD Capital & Resource şi specialist în energie.
Anca Dragu
Director General Adjunct, E.ON România
•"Simpla stopare a plăţii facturilor este o soluţie nefericită care creează un gol de lichiditate pe lanţ"
Există pe drept persoane fizice şi consumatori care pot avea dificultăţi cu plata facturilor zilele acestea, din cauza pandemiei de coronavirus, dar simpla stopare a plăţii facturilor este o soluţie nefericită având în vedere că ea creează un gol de lichiditate pentru firmele de furnizare şi implicit pe tot lanţul, a declarat, ieri, Anca Dragu, director general E.ON România.
Silvia Vlăsceanu
Director General, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie
•"Trebuie să ne protejăm propria industrie energetică"
Reducerea dependenţei de importurile de energie trebuie să fie un obiectiv, inclusiv al autorităţilor, a spus Silvia Vlăsceanu, director general al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), subliniind că securitatea energetică a ţării noastre trebuie asigurată prin resurse proprii şi capacităţi de producţie viabile, care să ne ofere o cantitate de energie suficientă indiferent de perioada pe care o traversăm.