Comportamentul în afaceri, pe timp de criză

 
Organizator: Ziarul BURSA
 

 
cu sprijinul


 
Parteneri
 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
Conferința: "Comportamentul în afaceri, pe timp de criză"


Isarescu: Deficitele vor persista, pentru ca nu economisim suficient


  Contextul european si solutiile nou adoptate pentru salvarea Greciei, consecintele pe care acestea din urma le vor genera în sistemul bancar, precum si solutiile care ar putea fi adoptate pentru ca tara noastra sa treaca mai usor peste noul val de criza- acestea au fost principalele teme abordate de participantii la conferinta "Comportamentul în afaceri pe timp de criza", organizata vineri de ziarul BURSA, cu sprijinul Bancii Nationale a României (BNR).

  În cuvântul de deschidere, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a pus accent pe competitivitate si performanta, subliniind ca mediul de afaceri din tara noastra trebuie sa devina competitiv si sa performeze: "Sa avem un cadru macroeconomic adecvat si institutii stabile - acestea sunt conditii necesare pentru a ajunge la competitivitate, dar nu suficiente. Trebuie sa ajungem la nivelul întreprinderilor, unde trebuie sa apara cuvântul < performanta >".

  Guvernatorul BNR sustine ca tara noastra nu economiseste suficient, adaugând ca, din acest motiv, deficitele vor persista si în perioada urmatoare. De aceea, spune Mugur Isares­cu, trebuie sa pastram deficitele la un nivel rezonabil.

   La rândul sau, ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a sub­liniat ca tara noastra nu poate sa reduca taxele si sa mareasca cheltuielile, întrucât o astfel de masura ar însemna "sa ducem tara în incapacitate de plata".

   România nu a fost pregatita în momentul în care au început sa apara efectele crizei financiare mondiale, a declarat oficialul MFP, precizând ca, în 2009, tara noastra avea un deficit de peste 5,4% din PIB, sistemul de cheltuieli curente era nesustenabil, ne confruntam cu dezechilibre macroeconomice, iar companiile nu erau restructurate. Potrivit domniei sale, România era obligata sa asigure sustenabilitatea finantelor publice, pentru a evita intrarea în incapacitate de plata, drept pentru care a apelat la acordul cu Fondul Monetar International.


                             

Aranjamentele florale au fost furnizate de:
.