speakeri
•GHEORGHE PIPEREA
"Teme-te de bail-in, chiar dacă ai sub 100.000 euro în bănci"
Toate persoanele care au depozite în bănci mai mici de 100.000 de euro ar trebui să se teamă de bail-in, în condiţiile în care sistemul românesc de garantare a depozitelor bancare este subcapitalizat, este de părere avocatul Gheorghe Piperea
•SIMONA MILOŞ, INPPI
"Ţările europene tind să elimine fiscul din orice prioritizare a creditorilor"
PREZENTARE
Din proiectul Codului Insolvenţei transpare dorinţa de a proteja excesiv fiscul, susţine Simona Miloş, preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).
•DANIEL FLOREA, DEPUTAT PSD
"Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă"
Dezbaterea din Senat pe marginea Codului insolvenţei se va încheia la începutul săptămânii viitoare, după care va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, fiind unul dintre proiectele legislative urgente, asumate de Guvern şi Parlament, conform afirmaţiilor domnului Daniel Florea, deputat PSD, membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor.
•CRISTIAN PÂRVAN, AOAR
"Insolvenţa nu este o stratagemă ascunsă a mediului de afaceri"
Intrarea în insolvenţă nu este o stratagemă ascunsă a oamenilor de afaceri, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
•FĂNUŢA LIŞMAN, BIROU MEDIATOR
"Medierea nu poate fi un panaceu universal"
PREZENTARE
Echilibrul şi încrederea sunt concepte cheie în procedurile de insolvenţă şi mediere, opinează Fănuţa Lişman, mediator autorizat la Birou Mediator, care admite că medierea nu poate fi "un panaceu universal", care să rezolve toate situaţiile.
•STAN TÎRNOVEANU, ZRP INSOLVENCY
"Avem nevoie de o reglementare care să corespundă realităţii"
PREZENTARE
Reorganizarea în termen de un an a unei companii aflate în insolvenţă, aşa cum prevede proiectul Codului insolvenţei, nu poate fi posibilă în toate cazurile, conform afirmaţiilor domnului Stan Tîrnoveanu, co-managing partner la ZRP Insolvency, care consideră că acest termen ar trebui să dispară din noua reglementare.
•CRISTINA CHIRIAC, DIRECTOR GENERAL WTC
"Trebuie să avem grijă cum aplicăm insolvenţa, dacă vrem o economie sănătoasă"
Codul insolvenţei trebuie să echilibreze şi să şteargă toate neajunsurile legislative existente în materie, consideră Cristina Chiriac, directorul general al World Trade Center (WTC) Bucureşti, care susţine că, dacă ne dorim o economie sănătoasă, atunci "trebuie să avem grijă cum aplicăm insolvenţa".
•CRISTINA GOCIU, AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI
"Prioritatea AAAS este reinserţia industrială a societăţilor în insolvenţă"
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a lucrat, în ultima perioadă, împreună cu Ministerul Economiei, la mai multe proiecte de reinserţie în industrie a societăţilor din portofoliu, a declarat Cristina Gociu, director general în cadrul Autorităţii.
•FLORIN MOŢIU, CONSILIER AL MINISTRULUI JUSTIŢIEI
"Senatul elimină din proiectul Codului Insolvenţei prevederile controversate"
Senatul a luat în considerare propunerile de eliminare a unor prevederi din proiectul Codului Insolvenţei, după cum a precizat Florin Moţiu, consilier al Ministerului Justiţiei.
•NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL
"Hidroelectrica riscă să se reîntoarcă în insolvenţă"
Hidroelectrica riscă să se reîntoarcă în insolvenţă, a anunţat, ieri, în premieră, Nicoleta Munteanu, partener în cadrul Euro Insol, în deschiderea conferinţei BURSA "Codul Insolvenţei". Domnia sa a precizat că recursurile traderilor de energie sunt judecate de Curtea de Apel şi că dacă instanţa admite un singur astfel de recurs, atunci compania se reîntoarce în insolvenţă.
•CRISTIAN RĂVĂŞILĂ, PWC
"Codul insolvenţei stabileşte echilibrul între interesele participanţilor la procedură"
PREZENTARE
Cristian Răvăşilă, senior manager PwC România, a caracterizat munca societăţii de consultanţă la elaborarea noului Cod al Insolvenţei ca "stabilirea distanţei potrivite între marginile prăpastiei peste care trebuie să sară debitorul". Domnia sa apreciază că noul Cod aduce un echilibru între interesele participanţilor la procedura insolvenţei, dar şi asigurarea celerităţii procedurii şi reducerea costurilor acesteia.