CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / CRISTIAN PÂRVAN, AOAR:"Insolvenţa nu este o stratagemă ascunsă a mediului de afaceri"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 21 februarie 2014

"Insolvenţa nu este o stratagemă ascunsă a mediului de afaceri"

Intrarea în insolvenţă nu este o stratagemă ascunsă a oamenilor de afaceri, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). "Avem creştere economică de 3,5%, dar suntem foarte preocupaţi de insolvenţă şi dezbatem intens această temă, care ar trebui să fie ultima preocupare a mediului de afaceri. Cine se apucă de afaceri legitime nu se gândeşte să ajungă în insolvenţă. Intrarea în insolvenţă ca încercare malefică a oamenilor de afaceri care vor să păcălească statul şi să nu plătească impozite este o ofensă şi o respingem categoric", a mai spus domnia sa.

Reprezentantul AOAR s-a arătat revoltat de faptul că primăriile nu pot intra în insolvenţă dar îşi permit să angajeze lucrări publice fără linie bugetară şi să nu-şi plătească antreprenorii, mai ales că multe firme fără datorii la stat au intrat în insolvenţă din cauza creanţelor pe care nu le-au recuperat de la instituţiile publice.

AOAR susţine categoric ca administratorul judiciar să fie ales de creditori nu de judecătorul sindic. "Judecătorul este un om care nu răspunde cu un leu dacă alege prost administratorul judiciar", a mai spus domnia sa.

Cristian Pârvan a subliniat: "Legea insolvenţei şi legea falimentului personal sunt nişte instrumente de care avem nevoie. Când a fost vorba despre liberalizarea capitalurilor, măsura a fost luată deşi nu eram pregătiţi, pentru că aşa a vrut BNR. Acum avem nevoie de legea falimentului personal, dar se opune BNR pentru că protejează băncile care au dat credite cu buletinul".

Mediul de afaceri este îngrijorat de numărul în creştere al insolvenţelor de anul trecut, dar şi de studiile care indică faptul că două treimi din companiile din ţara noastră sunt nebancabile.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb