CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / STAN TÎRNOVEANU, ZRP INSOLVENCY:"Avem nevoie de o reglementare care să corespundă realităţii"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 21 februarie 2014

"Avem nevoie de o reglementare care să corespundă realităţii"

Reorganizarea în termen de un an a unei companii aflate în insolvenţă, aşa cum prevede proiectul Codului insolvenţei, nu poate fi posibilă în toate cazurile, conform afirmaţiilor domnului Stan Tîrnoveanu, co-managing partner la ZRP Insolvency, care consideră că acest termen ar trebui să dispară din noua reglementare.

"Este posibilă reorganizarea în termen de un an? Se va reorganiza o societate în totalitate într-un an?", se întreabă domnia sa, menţionând că un plan de reorganizare trebuie să fie o haină pe trupul debitorului, pentru ca să poată fi realizat cu succes. "Niciunde în lume nu există astfel de termene. Sper că această prevedere va dispărea din Codul insolvenţei".

Reprezentantul ZRP Insolvency a subliniat că, într-un proces de reorganizare, trebuie găsită logica business-ului. "Cred că trebuie să avem o reglementare care să corespundă realităţii, să avem un studiu de impact privind reorganizarea unei companii. Nu se poate lua un singur exemplu, trebuie gândit un plan de reorganizare coerent, cu respectarea atât a drepturilor creditorului, cât şi ale debitorului".

Potrivit domniei sale, majoritatea elementelor de noutate din cadrul proiectului de Cod al insolvenţei sunt susceptibile de a eficientiza procedura prin dezgheţarea activelor, asigurarea finanţării, creşterea predictibilităţii şi impunerea unui standard în ceea ce priveşte activitatea practicianului în insolvenţă.

Printre altele, avocatul a subliniat că, din ansamblul reglementărilor procedurale civile şi fiscale, rezultă că drepturile creditorilor garantaţi nu pot fi afectate prin executarea individuală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum vreti ca bancile sa ofere credite cand insolventa si inchiderea societatilor pentru a nu plati creditele si datoriile la stat a devenit sport national pentru asa zisele IMM, iar la asta contribuie in mare masura si avocatii specializati?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb